ΥΓΕΙΑ

Σε έξι ακριτικά νησιά η υγειονομική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων (pics)

Σε έξι ακριτικά νησιά η υγειονομική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων (pics)

Αποστολή στην άγονη γραμμή

Φολέγανδρος, Σίκινος, Ανάφη, Λειψοί, Τήλος και Κάσος: έξι νησιά συνώνυμα της άγονης γραμμής, ήταν οι σταθμοί του πλοίου γενικής υποστήριξης του Πολεμικού Ναυτικού «Προμηθεύς».

Στο πλοίο επέβαινε διακλαδικής υγειονομικής ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία συμμετείχε στο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων νησιών του Αιγαίου. Η αποστολή πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 14 Νοεμβρίου και εντάσσεται σε μία σειρά από δράσεις που υλοποιούν στρατιωτικοί ιατροί μαζί με το Πολεμικό Ναυτικό περίπου 4-5 φορές το χρόνο.

Την ομάδα αποτελούσαν νοσηλευτές και γιατροί οκτώ διαφορετικών ειδικοτήτων: Παθολόγος, Χειρουργός, Καρδιολόγος, Παιδίατρος, Ουρολόγος, Δερματολόγος, Οδοντίατρος, ΩΡΛ.

Στήνοντας τον εξοπλισμό της κάθε ημέρα σε διαφορετικό νησί, η ομάδα περίμενε τους κατοίκους να την επισκεφθούν, ενώ σε περιπτώσεις που δεν ήταν δυνατή η μετακίνηση παρείχει τις υπηρεσίες της κατ’ οίκον.

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθεί να σταθεί δίπλα σε ανθρώπους που βιώνουν την απομόνωση και τη μοναξιά κυρίως τους χειμερινούς μήνες φροντίζοντας για την υγεία τους και βάζοντας από τη μεριά του ένα λιθαράκι ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μην νιώθουν μόνοι και ξεχασμένοι.

Δείτε τις φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)

Σχετικές ειδήσεις