ΥΓΕΙΑ

Στην Αθήνα το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νευροχειρουργικής

Στην Αθήνα το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νευροχειρουργικής

Μεγάλη επιτυχία αποτέλεσε η επιλογή της Αθήνας ως οικοδέσποινας του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νευροχειρουργικής το 2016, ύστερα από την επιτυχημένη διεκδίκηση από την Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία, κατά το 14ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νευροχειρουργικής, στις 13 Οκτωβρίου στη Ρώμη.

Η Αθήνα κατάφερε να επικρατήσει από τις άλλες υποψήφιες πόλεις, μεταξύ των οποίων η Γενεύη και το Τελ Αβίβ.Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και εν γένει στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ η διοργάνωση, στην οποία αναμένονται 2.500 περίπου συμμετέχοντες, θα συμβάλει στην προώθηση του συνεδριακού τουρισμού, στηρίζοντας εμπράκτως την ελληνική οικονομία.

Στόχος του συνεδρίου είναι η δικτύωση των νευροχειρουργών της Ευρώπης και η ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ της ευρωπαϊκής νευροχειρουργικής κοινότητας.

Η επιτροπή διεκδίκησης του Συνεδρίου απαρτίζεται από τον Πρόεδρό της, καθηγητή ΑΠΘ Παναγιώτη Σελβιαρίδη, και τον Πρόεδρο της ΕΝΧΕ, καθηγητή ΑΠΘ Ιωάννη Πατσαλά, ενώ αρωγός σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας υπήρξε η εταιρεία ARTION Conferences & Events (PCO), η οποία συνέταξε το φάκελο και συντόνιζε, από το 2007, όλες τις διαδικασίες που απαιτούνταν για μια ολοκληρωμένη και άρτια παρουσίαση.

«Νιώθουμε ιδιαίτερα ευτυχείς που οι Ευρωπαίοι Νευροχειρουργοί μας εμπιστεύτηκαν τη διοργάνωση του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νευροχειρουργικών Εταιρειών (EANS) ιδιαίτερα στην δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα μας», δήλωσε ο καθηγητής Παναγιώτης Σελβιαρίδης.

Από την πλευρά του, ο κ. Ιωάννης Πατσαλάς επεσήμανε ότι «η διοργάνωση του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νευροχειρουργικής στην Αθήνα αποτελεί μοναδική ευκαιρία προβολής της ελληνικής νευροχειρουργικής κοινότητας στο εξωτερικό».

Η διευθύντρια επικοινωνίας της Artion Conferences & Events, κ. Δέσποινα Αμαραντίδου υπογράμμισε ότι τέτοιες επιτυχίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές σε μια περίοδο που η Ελλάδα «διψάει» να αναδείξει τη συνεδριακή της δυναμική στο εξωτερικό.

Υποστηρικτές στην προσπάθεια αυτή της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας υπήρξαν ο Δήμος Αθηναίων και το Γραφείο Συνεδρίων & Επισκεπτών της Αθήνας.