ΥΓΕΙΑ

ΝΔ: Ανευθυνότητα Πολάκη και ΕΟΠΥΥ στο θέμα της αποζημίωσης των οπτικών

ΝΔ: Ανευθυνότητα Πολάκη και ΕΟΠΥΥ στο θέμα της αποζημίωσης των οπτικών

Στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη διαδικασία χορήγησης και αποζημίωσης οπτικών ειδών – γυαλιών οράσεως στους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ, αναφέρονται με δήλωσή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου και Ιάσονας Φωτήλας.

Καταλογίζουν ανευθυνότητα στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, καθώς και στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το θέμα, το οποίο ταλαιπωρεί τόσο τους ασφαλισμένους πολίτες, όσο και τους οπτικούς-οπτομέτρες της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι από 1η Οκτωβρίου 2018 έχει τεθεί σε ισχύ η υπουργική απόφαση, η οποία καταργεί την προπληρωμή των ασφαλισμένων και την αντικαθιστά με voucher αξίας (έως) 100 ευρώ τα οποία πρέπει να προσκομίζουν οι δικαιούχοι στους οπτικούς. Ωστόσο, οι οπτικοί αρνούνται να παραλάβουν τα voucher. Ο κ. Πολάκης, προ ημερών, ξεκαθάρισε προς τους οπτικούς ότι η νέα διαδικασία θα εφαρμοστεί.

«Σήμερα οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να λάβουν την παροχή των οπτικών ειδών, όπως δικαιούνται από το νόμο, αφού οι οπτικοί – οπτομέτρες δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε λουκέτο τις επιχειρήσεις τους. Μια διαδικασία καθορισμένη αυθαίρετα από έναν Υπουργό που "αποφασίζει και διατάσσει" χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση ή διάθεση για συνεννόηση» υποστηρίζουν οι επικεφαλής του τομέα υγείας της ΝΔ.

«Ο κ. Πολάκης αντί να επιλύσει το πρόβλημα, επιδίδεται -κατά την προσφιλή του, δυστυχώς, τακτική- σε απαράδεκτες ύβρεις και απειλές, σε κατασυκοφάντηση των επαγγελματιών και σε αυταρχικές και προδήλως εκβιαστικές συμπεριφορές» προσθέτουν και χαρακτηρίζουν παράνομη και καταχρηστική την άρνηση του ΕΟΠΥΥ «να παραλάβει τα δικαιολογητικά των ασφαλισμένων του».

Καλούν, τέλος, την κυβέρνηση «να παύσει επιτέλους να ασκεί κοινωνική πολιτική με ξένες τσέπες αλλά και να επιδείξει τη στοιχειώδη υπευθυνότητα προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των ασφαλισμένων».

Ροή Ειδήσεων