ΥΓΕΙΑ

Ζωτική δωρεά στην Αιματολογική Κλινική του «Λαϊκού» από τη ΒΙΑΝΕΞ

Ζωτική δωρεά στην Αιματολογική Κλινική του «Λαϊκού» από τη ΒΙΑΝΕΞ

Σε μια ζωτική δωρεά για τη λειτουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό», προχώρησε η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.

Η ΒΙΑΝΕΞ ανέλαβε τον εφοδιασμό της Μονάδας με δύο υπερσύγχρονα φίλτρα κατακρατήσεως σωματιδίων αέρος. Τα νέα φίλτρα επιτρέπουν την ασφαλέστερη νοσηλεία των μεταμοσχευομένων ασθενών, αλλά και την αύξηση -υπό προϋποθέσεις- της δυναμικότητας της Μονάδας κατά δύο ακόμη κλίνες.

Η Αιματολογική Κλινική και η Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό» αναδεικνύεται σε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της χώρας στον τομέα των αυτολόγων μεταμοσχεύσεων μυελού και δεδομένης της πίεσης των υποψήφιων ασθενών, η υλικοτεχνική βοήθεια από τη ΒΙΑΝΕΞ καθίσταται σημαντικότατη, σύμφωνα με τον διευθυντή της Αιματολογικής Κλινικής, Καθηγητή Παθολογίας-Αιματολογίας, Κώστα Κωνσταντόπουλο.

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η πολιτεία αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες εξοπλισμού των δημόσιων νοσοκομείων με τεχνολογία αιχμής, έχοντας πετσοκόψει τους προϋπολογισμούς για την υγεία. Έτσι, ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός των μονάδων υγείας εξαρτάται τις περισσότερες φορές από δωρεές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και όπως σε άλλους τομείς, η βιομηχανία καλύπτει τα κενά της πολιτείας.

Εκτιμώντας την αξία της προσφοράς της ΒΙΑΝΕΞ στην ασφάλεια των ασθενών, η διεύθυνση της Αιματολογικής Κλινικής του «Λαϊκού» προτείνει οι δύο θάλαμοι που τώρα εξοπλίζονται με την παραπάνω δωρεά, να λάβουν το όνομα του αείμνηστου ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ και πρωτοπόρου της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και να ονομαστούν «Θάλαμοι Παύλου Γιαννακόπουλου».