ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας: 40 παιδιά ζωγράφισαν το παιδικό χαμόγελο (pics)

Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας: 40 παιδιά ζωγράφισαν το παιδικό χαμόγελο (pics)

Την αξία του προληπτικού ορθοδοντικού ελέγχου που πρέπει να γίνεται στα παιδιά, από την ηλικία των 7 ετών, επισημαίνει η Ορθοδοντική Εταιρεία της Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας στις 15 Μαΐου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας, η Ο.Ε.Ε. διοργάνωσε διαγωνισμό ζωγραφικής, στον οποίο συμμετείχαν 40 παιδιά, τα οποία είδαν με τα δικά τους μάτια το παιδικό χαμόγελο.

Σε μια ζεστή τελετή βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτερες ζωγραφιές. Το πρώτο βραβείο δόθηκε στις αδερφές Ιωάννα και Δήμητρα Χατζηαναγνώστου, το δεύτερο στην Αγγελική Λιακώνη και το τρίτο στην Θέκλα Οικονομοπούλου, με αντίστοιχα χρηματικά έπαθλα. Επίσης, σε όλα τα μικρά παιδιά που συμμετείχαν, δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Μιλώντας στην έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος και μέλος του ΔΣ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορθοδοντικών, Παναγιώτης Σκουλαρίκης τόνισε πώς η Ο.Ε.Ε. συμμετέχει για τρίτη χρονιά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας. Η φετινή εκδήλωση αποσκοπεί τόσο στην ευαισθητοποίηση για την αξία της ορθοδοντικής, όσο και στον προληπτικό ορθοδοντικό έλεγχο που πρέπει να γίνεται στα παιδιά από την ηλικία των 7 ετών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί γονείς με τα παιδιά τους και εκ μέρους της Ο.Ε.Ε. εκτός του πρόεδρου, ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ορθοδοντικής, Παναγιώτης Καρβελάς, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και πολλοί οδοντίατροι.

Δείτε τις ζωγραφιές που βραβεύθηκαν στην παρακάτω gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις