ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Μανιφέστο ετοιμάζουν οι αντιμνημονιακοί κεντροδεξιοί!

Μανιφέστο ετοιμάζουν οι αντιμνημονιακοί κεντροδεξιοί!

Την Παρασκευή (αύριο) το πρωί έχουν σκοπό να κυκλοφορήσουν -κυρίως μέσω Internet- οι κεντροδεξιοί αντιμνημονιακοί το κείμενο που θα αντιπροσωπεύει τις αρχές και τα πιστεύω τους. Οσοι συμμετέχουν στη συγγραφή του, το περιγράφουν ως ένα κείμενο πατριωτικό, εθνικό, αντιμνημονιακό.

Ο σχεδιασμός θέλει η κίνηση να ξεκινά από κάτω και να κατευθύνεται προς τα πάνω. Με άλλα λόγια, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι απογοητευμένοι όλης της Ελλάδας από τη μνημονιακή στροφή Σαμαρά θα έχουν την ευκαιρία να υπογράψουν το κείμενο-μανιφέστο. Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό, θα εγγράφονται και μέλη του κινήματος.

Οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας θα περιμένουν να ψηφιστούν και οι εφαρμοστικοί νόμοι, επί των οποίων οι ξένοι δανειστές μας επιβάλλουν να έχουμε δεσμευτεί αμετάκλητα, μέχρι την προσεχή Τετάρτη 29 του μηνός. Τότε, θα κάνουν την κίνησή τους, καθώς θεωρούν ότι το κλίμα θα είναι ακόμη πιο εύκρατο για τους ίδιους. Τότε, θεωρούν ότι η απαίτηση της κοινωνίας για κάτι νέο θα έχει φτάσει στο ζενίθ, καθώς οι εφαρμοστικοί νόμοι, που θα εξειδικεύουν τα πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα του «μνημονίου δύο», θα προκαλούν το κοινό αίσθημα. Οι ίδιοι προσθέτουν ότι όλες τις τελευταίες μέρες -από τις διαγραφές των γαλάζιων βουλευτών και μετά- τα τηλέφωνά τους δε σταματάνε να χτυπούν, μεταφέροντας από κάθε μεριά της ελληνικής επικράτειας την πίεση να κινηθούν για να εκφράσουν την αντιμνημονιακή κεντροδεξιά. Μια πίεση, που πιστεύουν ότι θα έχει λάβει πια εκρηκτικές διαστάσεις μετά και την ψήφιση των μέτρων σε κάθε λεπτομέρεια και θα είναι η ώρα τους να κινηθούν.

Θα ακολουθήσουν, οι υπόλοιποι. Οι εμπνευστές της κίνησης ευελπισθούν ότι άμεσα θα ενισχύσουν τις τάξεις τους τουλάχιστον 10 από τους (21) διαγραφέντες βουλευτές της Ν.Δ., εξέλιξη που θα τους επιτρέψει να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα. Βέβαια, στην όλη διαδικασία θα ενταχθούν ιδρυτικές διακηρύξεις, εγκύκλιοι, συνέδρια, συγκρότηση οργάνων κ.λπ.

Από την άλλη, η Συγγρού καλεί -ημιεπίσημα, σχεδόν- τους αντάρτες που καταψήφισαν το μνημόνιο να ψηφίσουν τώρα τους εφαρμοστικούς, ως ένδειξη ειλικρινούς μεταμέλειας και πρώτο βήμα για την επιστροφή τους στο «μαντρί». Βέβαια, πολλοί από τους διαγραφέντες διαβλέπουν παγίδα, πίσω από την off the record πρόσκληση της Συγγρού και λένε ότι δεν τους πείθει για την ειλικρίνειά της. «Μα, πώς είναι δυνατόν να πάω την άλλη βδομάδα και να γλύφω εκεί που έφτυνα την προπερασμένη Κυριακή;», έλεγε χαρακτηριστικά στους συνεργάτες του ένας από τους πλέον αθυρόστομους πρώην βουλευτές της Ν.Δ.

Από την άλλη, το γεγονός ότι -όλες τις τελευταίες μέρες- ορισμένοι από τους γαλάζιους διαγραφέντες δε σηκώνουν τα τηλέφωνα των δημοσιογράφων, δείχνει πως δεν κινούνται, βέβαια, και όλοι προς την ίδια κατεύθυνση, της εξόδου από το «μαντρί». Αρα, μην περιμένετε το κόμμα των κεντροδεξιών αντιμνημονιακών να συγκεντρώσει στις τάξεις του το σύνολο των γαλάζιων ανταρτών. (Στην πρώτη αυτή φάση, τουλάχιστον -γιατί, ακολούθως, πολλά θα εξαρτηθούν από τα γκάλοπ). Να περιμένετε -αντίθετα- ότι, κάποιοι (αφού έστειλαν το μήνυμά τους στην ηγεσία) θέλουν να επιστρέψουν στο κόμμα, ενώ άλλες πληροφορίες επιμένουν ότι ορισμένοι εξ αυτών βρίσκονται σε συνεννοήσεις και με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάντε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάντε στη σελίδα του blog στο twitter!

Γραφτείτε ώστε να λαμβάνετε τα τελευταία άρθρα από το blog του Γιώργου Χριστοφορίδηl