ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Σταματήστε επιτέλους να κοροϊδεύετε τον κόσμο!

Σταματήστε επιτέλους να κοροϊδεύετε τον κόσμο!

Δευτέρα 12 Μάρτη ώρα 10:30 το πρωί: Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λέει στους ξένους δημοσιογράφους: « Πριν λίγο ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών κ. Βαγγέλης Βενιζέλος με διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα είδος αποζημίωσης – είτε άμεση είτε έμμεση- προς τα φυσικά πρόσωπα στην Ελλάδα που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, γιατί όπως μου είπε κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε προηγούμενο στις άλλες χώρες».

Δευτέρα 12 Μάρτη ώρα 12:00 το μεσημέρι. Υπουργός οικονομικών κ. Βενιζέλος: « Η απόφαση του Eurogroup είναι πως δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία αποζημίωση σε κατόχους ομολόγων, αλλά το θέμα αυτό θα συζητηθεί αναλυτικά στην Αθήνα».

Και εγώ τώρα ρωτάω: Γιατί πρέπει να βασανίζονται με τέτοια ψέματα και φρούδες ελπίδες οι 15.000 έλληνες που αγόρασαν με το υστέρημα τους ομόλογα του ελληνικού δημοσίου για να δουν μέσα σε μία νύχτα να χάνονται τα λεφτά τους.

Και άραγε πόση αξιοπιστία να αποδίδει ο πρόεδρος του Eurogroup στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, που άλλα του λέει στις κατιδίαν συζητήσεις τους και άλλα λέει στην Ελλάδα, γιατι θέλει να κρύψει την αλήθεια.

Αυτή η διγλωσσία των κυβερνητικών παραγόντων οδήγησε την Ελλάδα εδώ που την οδήγησε.

Εδώ και δύο χρόνια άλλα λέγανε και υποσχόντουσαν στην τρόικα και άλλα λέγανε στους έλληνες πολίτες.

Τελικά όμως ο λαός κατάλαβε αυτήν την διαφορετική παρουσίαση της πραγματικότητας, και άρχισε να αντιδρά ακόμα και με γιαούρτια πεταμένα από απελπισμένους πολίτες που βλέπουν να τους κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα την ώρα που δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειες τους.