ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Τι «τρελαίνει» τον Σαμαρά

Τι «τρελαίνει» τον Σαμαρά

Όλα αυτά που θα σας πω σήμερα είναι περιγραφές και αποκαλύψεις από «πρώτο χέρι» που λένε, δηλαδή από πολύ πρώτο και πολύ πάνω χέρι.

Τον Σαμαρά δεν τον απασχολούν ούτε οι ψευτομαγκιές Τσίπρα («θα κλείσουμε στη φυλακή όποιον πουλήσει στην Ελλάδα»), ούτε το μπρος-πίσω Κουβέλη και Βενιζέλου (τους «κουλαντρίζει» μέχρι στιγμής), ούτε οι εκβιασμοί και οι απειλές του ανθέλληνα Ρέσλερ.

Εκείνο που τον τρελαίνει κυριολεκτικά είναι η αδυναμία των περισσότερων υπουργών του να τον βοηθήσουν με γενναίες περικοπές δαπανών στους τομείς ευθύνης τους, για να πάρει κρίσιμες αποφάσεις αυτήν την ώρα, το αλαλούμ σε δημόσιες υπηρεσίες και ασφαλιστικά ταμεία που δεν έχουν καν νούμερα και ονόματα για τις συντάξεις-«μαϊμού» που έχουν γονατίσει το ασφαλιστικό μας σύστημα και η μίζερη πολιτική συμπεριφορά ορισμένων στελεχών της κυβέρνησης που κοιτάζουν το προσωπικό τους εκλογικό συμφέρον (για τα «ψηφαλάκια» δηλαδή) και κάνουν ό, τι μπορούν για να μη ληφθούν μέτρα αναγκαία μεν για τη σωτηρία της χώρας, δυσάρεστα όμως για τους ψηφοφόρους τους.

Έτσι κάθε πρωί, λίγο πριν από τις 7, ο Σαμαράς αρχίζει τα τηλέφωνα σε υπουργούς, προέδρους ΔΕΚΟ και Ταμείων και μεγάλων κρατικών οργανισμών και τους περνάει γεννεές δεκατέσσερις αν δεν κάνουν όλα αυτά που έχουν σχεδιαστεί και αποφασιστεί.

Επειδή όμως ένας κούκος δεν φέρνει ποτέ την άνοιξη, φοβάμαι ότι η βαρυχειμωνιά στην ελληνική οικονομία θα συνεχιστεί όσο οι περισσότεροι από τους πολιτικούς μας φροντίζουν περισσότερο την επανεκλογή τους στις επόμενες εκλογές παρά τη σωτηρία της Ελλάδας.