ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Στείλτε τους στο διάολο

Στείλτε τους στο διάολο

Αρχίζω να αναρωτιέμαι αν αυτοί οι τρεις της τρόικα που είναι στην Αθήνα (Τόμσεν και Σία) είναι προβοκάτορες με συγκεκριμένες οδηγίες αυτών που έχουν ποντάρει στη δραχμή (διεθνών και ντόπιων λόμπι) ή είναι τόσο ηλίθιοι που δεν καταλαβαίνουν ότι με τις παράλογες απαιτήσεις τους τινάζουν στον αέρα όλο το σύστημα του ευρώ.

Γιατί ένα «όχι» της Ελλάδας στα μέτρα σημαίνει ουσιαστικά έξοδό της από το ευρώ, αφού δεν θα μας δώσουν τη σωτήρια δόση των 31,6 δισ. το Νοέμβριο και άρα θα χρειαστεί να κόψουμε δραχμές και να βγούμε από την ευρωζώνη.

Αλλά έξοδος από την ευρωζώνη της Ελλάδας, όπως έχουν ήδη αποδεχθεί όλοι πλέον, από το Σόρος και τη Λαγκάρντ μέχρι τη Μέρκελ και τον Μπαρόζο, σημαίνει ότι σπάει ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα της ευρωζώνης για να ακολουθήσουν αμέσως και οι άλλοι αδύναμοι του Νότου, Πορτογαλία, Κύπρος, Ισπανία, Ιταλία και βλέπουμε.

Αλλά αυτοί οι τρεις λογιστές της τρόικα «δεν καταλαβαίνουν Χριστό» που λέμε. Δεν βλέπουν την ανθρωπιστική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα. Δεν βλέπουν τις αυτοκτονίες των απελπισμένων που πληθαίνουν καθημερινά. Δεν βλέπουν την τραγωδία ενός λαού που δεν αντέχει πια. Κι απορρίπτουν κάθε λύση που τους προτείνεται για αυτά τα γ... 11,6 δισ. ευρώ που πρέπει να βρούμε.

Όταν έχεις να κάνεις με προβοκάτορες ή ηλίθιους που παίζουν με τη ζωή σου, ένα μόνο σου απομένει: ένα μεγαλοπρεπές «άι στο διάολο καθάρματα και θα βρω εγώ τη λύση μου που μπορεί να είναι και μια χειρότερη κόλαση από τη σημερινή, αλλά εκεί θα σας πάρω όλους μαζί μου».