ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Πόσο ηλίθιοι είμαστε;

Πόσο ηλίθιοι είμαστε;

Τις επόμενες ώρες μπαίνουμε σε μία άλλη εποχή για τη ζωή μας, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη.

Το όραμα της Μέρκελ για μία Ευρώπη, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του γερμανικού ιμπέριουμ, (είναι το Δ' Ράιχ που έλεγα προχθές) σημαίνει για την Ελλάδα ότι για τα επόμενα 30-40 χρόνια ουσιαστικά γίνεται ο επαίτης της Ευρώπης. Που θα την διοικούν οι κάθε Ράιχενμπαχ.

Που κάποιος γραφειοκράτης Γερμανός ή Ολλανδός θα αποφασίζει ακόμα και πόσα ελληνικά σχολεία και νοσοκομεία θα λειτουργούν στη χώρα μας. Που θα απολύονται αμέσως όσοι συνδικαλιστές ξεσηκώνουν εργαζόμενους σε απεργία.

Κι ενώ πάμε με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε αυτή τη ζοφερή εποχή και δεν ενημερώνει επίσημα τον ελληνικό λαό για το τι μας φέρνει το αύριο (ούτε ο Παπαδήμος, ούτε άλλος κρατικός παράγοντας) εμείς ασχολούμαστε με το αν το λιμενικό πρέπει να πάει στον Μπουμπούκο, αν ο Χρυσοχοΐδης έμπηξε το μαχαίρι στην πλάτη του Παπανδρέου, αν οι εκλογές πρέπει αν γίνουν 19 Φλεβάρη ή το Μάρτη κι αν ο Καρατζαφέρης κάνει κωλοτούμπες ή όχι.

Είμαστε τόσο ηλίθιοι, εγώ πιστεύω όχι.

Αλλά σίγουρα μας αντιμετωπίζουν σαν ηλίθιους. Μας βάζουν να ασχολούμαστε με αρλούμπες πολιτικές ώστε ανενόχλητοι να περνάνε τα μέτρα που θέλουν.

Σύντροφοι, ξυπνήστε...