ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Δέκα χρόνια Newsbomb.gr: Η αποκάλυψη για τα πετρέλαια που προκάλεσε πολιτικό και όχι μόνο «σεισμό»

Δέκα χρόνια Newsbomb.gr: Η αποκάλυψη για τα πετρέλαια που προκάλεσε πολιτικό και όχι μόνο «σεισμό»

Το Newsbomb.gr γιορτάζει… Γιορτάζει 10 χρόνια ειδήσεις, 10 χρόνια συνεχούς και έγκυρης ενημέρωσης, 10 χρόνια διαρκών και μεγάλων αποκαλύψεων - Μια από τις πρώτες αποκαλύψεις του Newsbomb.gr που προκάλεσε πολιτικό σεισμό ήταν τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο. 

Μέχρι σήμερα στο Newsbomb.gr έχουν δημοσιευθεί περισσότερα από 1.122.601 ειδήσεις. Δισεκατομμύρια λέξεις, με εκατοντάδες αποκαλύψεις που άλλαξαν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Η πρώτη μεγάλη εξ΄αυτών ήταν η μεγάλη έρευνα του Newsbomb.gr το 2010 για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Μέσα από συνεχή ρεπορτάζ το Newsbomb.gr είχε αποκαλύψει τα σημεία στον ελληνικό χώρο που βρίσκονται υπόγεια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ η δημοσιογραφική έρευνα έφερε στο φως μέχρι και απόρρητους χάρτες αμερικανικών εταιρειών που είχαν εντοπίσει τον ορυκτό πλούτο στο βυθό των ελληνικών θαλασσών.

Βεβαίως εκείνη την περίοδο το πολιτικό προσωπικό αμφισβητούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τελικά αποδείχθηκε ότι το Newsbomb.gr ήταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Και θα παραμείνει.

Απόρρητα έγγραφα που για χρόνια φυλλάσονταν στα αρχεία των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας και αποκάλυπταν τη μυστική διπλωματία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για τις έρευνες και την συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων στο Αιγαίο είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα, η δημοσιογραφική έρευνα έφερε στο φως απόρρητους χάρτες αμερικανικών εταιρειών που είχαν εντοπίσει τον ορυκτό πλούτο στο βυθό των ελληνικών θαλασσών.

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων του Newsbomb.gr, η αντιπολίτευση φέρνει το θέμα στη Βουλή και ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δηλώσει από το βήμα της Βουλής, τα εξής: «Η κυβέρνηση αποφάσισε να επικαιροποιήσει το σχετικό νόμο και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την αναζήτηση των κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου».

Οι εξελίξεις ραγδαίες: Με κατεπείγουσα εντολή το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ψηφίζει το νόμο για τη δημιουργία του φορέα που θα δώσει εγκρίσεις σε ξένες εταιρείες να αναζητήσουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στον ελληνικό χώρο.

H Ελλάδα, με καθυστέρηση πάρα πολλών ετών, μπαίνει στο «παιχνίδι» της έρευνας για παραγωγή υδρογονανθράκων χάρη στη μαχητικότητα και τις αποκαλύψεις του Newsbomb.gr.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευχές και χρόνια πολλά στο Newsbomb.gr από τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και υπουργούς