ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα στο υπουργικό τα πετρέλαια

Σήμερα στο υπουργικό τα πετρέλαια
Σήμερα το μεσημέρι παρουσιάζεται στο Υπουργικό Συμβούλιο, το νομοσχέδιο για την σύσταση....

Σήμερα το μεσημέρι παρουσιάζεται στο Υπουργικό Συμβούλιο, το νομοσχέδιο για την σύσταση Εθνικού Φορέα Έρευνας Υδρογονανθράκων. Το υπό εξέταση νομοσχέδιο θα παρουσιάσει η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη.

Η κυβέρνηση κάνοντας τις τελευταίες ημέρες στροφή 180 μοιρών στο θέμα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων που υπάρχουν στη χώρα μας, εκτιμά τώρα πως υπάρχει άμεση ανάγκη να προχωρήσουν οι έρευνες υδρογονανθράκων στην περιοχή του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας.

Ο νέος φορέας που θα δημιουργηθεί θα προκηρύσσει δημόσιους διαγωνισμούς για έρευνες κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα μας και αν αυτές αποδεικνύονται θετικές θα μπορεί στη συνεχεία να προχωράει σε αξιοποίηση και εκμετάλλευση τους.

Όπως έχει τονιστεί μέσα από τη δημοσιογραφική έρευνα του Κώστα Χαρδαβέλλα, οι μέχρι σήμερα επιστημονικές μελέτες για το θέμα, "κολλούσαν" πάντα σε κάποιο υπουργικό συρτάρι, ενώ στην περιοχή του Αιγαίου υπήρχε μονίμως το πρόβλημα των τουρκικών διεκδικήσεων.

Η κυβέρνηση θεωρεί τώρα πως με τα νέα τεχνολογικά μέσα που δίνουν τη δυνατότητα αναζήτησης υδρογονανθράκων σε μεγάλα βάθη, είναι ανάγκη να ανοίξει από την αρχή το κεφάλαιο αυτί και να αναζητηθούν υποψήφιοι επενδυτές, τουλάχιστον στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα, που δεν υπάρχουν ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής και διπλωματίας.

Το newsbomb, θα σας ενημερώνει για τις εξελίξεις στο Υπουργικό Συμβούλιο, με συνεχείς αναρτήσεις.