ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Μουδιασμένος ο πολιτικός κόσμος από το δράμα του 85χρονου

Μουδιασμένος ο πολιτικός κόσμος από το δράμα του 85χρονου
Ζητούν εξέταση της υπόθεσης του ηλικιωμένου που υπέστη εγκεφαλικό, όταν είδε το όνομά του στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών.
Ρεπορτάζ:
Παναγιώτης Σουρέλης

Την κατακραυγή της κοινής γνώμης, αλλά και την αντίδραση βουλευτών έχει προκαλέσει η υπόθεση που αποκάλυψε το newsbomb, με πρωταγωνιστή τον 85χρονο Παύλο Καρδάση.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που εμφανίζεται να οφείλει στο δημόσιο το ποσό – μαμούθ των 865.733,67 ευρώ, που κληρονόμησε από τον αδελφό του πριν από 30 χρόνια. Όταν ο ηλικιωμένος είδε το όνομά του στη λίστα που με τόση ευκολία και επιπολαιότητα συνέταξε το υπουργείο Οικονομικών και έδωσε στη δημοσιότητα, χωρίς να ελέγξει εξονυχιστικά μία προς μία τις περιπτώσεις, υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο.

Βουλευτές διαφορετικών πολιτικών παρατάξεων μιλώντας στο newsbomb, ζητούν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, ενώ καταγγέλλουν το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για διαπόμπευση ανθρώπων και δημιουργία ψευδών προσδοκιών με τη δημιουργία λίστας χρεών, πολλά εκ των οποίων αποδεικνύονται ανεπίδεκτα είσπραξης.

Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, βουλευτής ΝΔ

Πριν από δυο χρόνια ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό, ότι «λεφτά υπάρχουν» με μοναδικό σκοπό να υφαρπάξει τη ψήφο του, ενώ ήταν γνώστης της οικονομικής κατάστασης της χώρας, όπως επίσης και των μέτρων που θα έπρεπε να ληφθούν από τη νέα κυβέρνηση που θα προέκυπτε από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Η Ν.Δ. ισχυριζόταν τότε, ότι από τα 31 δισ. των βεβαιωμένων χρεών, μόνο το 1 δισ. θα μπορούσε να εισπραχθεί. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σήμερα δίνει στη δημοσιότητα «λίστα των μεγάλων φοροφυγάδων», δημοσιοποιώντας κατάλογο – κοροϊδία, με εταιρείες που δεν υπάρχουν πια ή είναι κρατικές επιχειρήσεις οι οποίες αν πληρώσουν πάλι τον ελληνικό λαό θα βαρύνουν ή οφειλέτες ανήμπορους, όπως εν προκειμένω η περίπτωση του 85χρονου. Ας μας πει τελικά η κυβέρνηση, από τα 31 δισ. των εσόδων που έχει υποσχεθεί, πόσα τελικά μπορεί να συγκεντρώσει;

Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής ΝΔ

Η αίσθηση που επικρατεί στην κοινή γνώμη είναι, ότι δεν μαθαίνουν τους πραγματικούς ενόχους, δηλαδή αυτούς που πραγματικά έχουν κλέψει το ελληνικό δημόσιο. Σαφέστατα υπάρχει η εντύπωση στον κόσμο, ότι πρόκειται περί αντιπερισπασμού και δεν εξυπηρετείται ούτε ο σκοπός της κυβέρνησης να μαζέψει έσοδα, ούτε ικανοποιείται το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, να παρουσιάζονται μελετημένα στοιχεία και να υπάρχει προοπτική είσπραξης. Η διαπόμπευση ενός προσώπου μόνο και μόνο επειδή δεν είχε μπάρμπα στην Κορώνη, διότι αν είχε τις απαραίτητες διασυνδέσεις δεν θα είχε διαπομπευθεί, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε μια ανθρώπινη τραγωδία.

Κυριάκος Βελόπουλος, βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ.

Όταν στη ζωή σου δεν έχεις δουλέψει ούτε μία ημέρα, όταν δεν ξέρεις τι σημαίνει ένσημο του ΙΚΑ, επιταγή και χρέη, τότε είναι εύκολο επί χάρτου ακόμη και υποψήφιους νεκρούς να βάζεις στη χοάνη που λέγεται άδικο και αντικοινωνικό κράτος. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ανεύθυνη συμπεριφορά τους;

Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Η αναγκαία διαφάνεια και δημοσιότητα για τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου δεν πρέπει να οδηγεί ποτέ σε πρόχειρες λίστες και σε αδιασταύρωτη για λίγους εντυπώσεων ονοματολογία. Ασφαλώς χρήζει ιδιαίτερης εξέτασης και προσοχής η υπόθεση του 85χρονου, για να διαπιστωθεί το εύλογο της δημοσίευσης του ονόματος ενός πολίτη και μάλιστα τόσο μεγάλης ηλικίας.