ΑΠΟΨΕΙΣ

Τίνος είναι η Σακελλαροπούλου;

Τίνος είναι η Σακελλαροπούλου;

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ανακοινώθηκε ως προτεινόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και όπως αναμενόταν ξεκίνησε η πολιτική αντιπαράθεση.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μπορεί να μην προκάλεσε αντιδράσεις ως πρόσωπο, και να αναμένεται να ψηφιστεί από 266 βουλευτές, ωστόσο το ρεπορτάζ θέλει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να κονταροχτυπιούνται για το ποιος… είναι πιο κοντά στην -όπως αναμένεται- νέα πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι πληροφορίες μας λένε πως αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύτηκε για να πει το «ναι», ωστόσο κατέφυγε σε αυτήν την επιλογή σε μία προσπάθεια να οικειοποιηθεί την επιλογή του πρωθυπουργού. Για όποιον παρατηρεί το πολιτικό πινγκ πονγκ, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί έκπληξη. Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να προβεί σε μία ρελάνς απέναντι στο «Παυλόπουλος ή τίποτα» του προηγούμενου διαστήματος.

Έτσι, από την Κουμουνδούρου προτάσσουν τώρα το επιχείρημα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε υποστηρίξει την κυρία Σακελλαροπούλου για πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, μια πρόταση που είχε κάνει η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη στην Πειραιώς μιλούν για «κυβίστηση» του ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που αποφάσισαν να πουν το «ναι» παρά την εμμονή τους στον νυν πρόεδρο.

Καλά, όλα αυτά, αλλά ειλικρινά δεν έχουν καμμία απολύτως σημασία. Η κυρία Σακελλαροπούλου θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα κόμματα θα πρέπει να την σεβαστούν. Η κυρία Σακελλαροπούλου, φυσικά και έχει μία πολιτική διαδρομή, καθώς προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά από την ερχόμενη Τετάρτη θα αποτελεί σύμβολο της ενότητας όλων των Ελλήνων.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που κερδίζουν όταν αντιγνωμούν για το ποιος είναι πιο κοντά σε αυτήν, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ευτελίζουν τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και να υποβαθμίζουν το πολιτικό τους κεφάλαιο μπροστά στους πολίτες.

Γι’ αυτό λοιπόν: Ψηφίστε την, σωπάστε και πάμε παρακάτω. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου δεν είναι κανενός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σακελλαροπούλου: Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 266 ψήφους και στο βάθος «κόντρα» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικές ειδήσεις