ΑΠΟΨΕΙΣ

Γενίτσαροι δήμαρχοι στη Θράκη λιμπίζονται την Τουρκία;

Γενίτσαροι δήμαρχοι στη Θράκη λιμπίζονται την Τουρκία;

Λίγα 24ωρα πριν, κυκλοφόρησε η είδηση με δύο μειονοτικούς δημάρχους από τον Έβρο οι οποίοι μετέβησαν σε εκδήλωση στην Προύσα στην Τουρκία σε εκδήλωση αλυτρωτικού συλλόγου με φόντο σημαίες της… Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης.

Για άλλη μία φορά η είδηση έκανε τον γύρο της και πέρασε στη λήθη όπως γίνεται συνήθως με τους γνωστούς τουρκόφιλους που αποκτούν δημόσιο λόγο αμαυρώνοντας την μουσουλμανική μειονότητα των Ελλήνων πολιτών της Θράκης. Η υπόθεση όμως έρχεται και πάλι στο φως μετά την δημοσίευση του λόγου που απηύθυνε ο δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν στο κοινό της αιθούσης που ήταν διακοσμημένη με δεκάδες τουρκικές σημαίες και πορτρέτα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο κύριος Μουμίν φέρεται να αποκάλεσε «υπουργούς μου» τους παριστάμενους υπουργούς της Τουρκίας, να κατηγόρησε πολιτικό του αντίπαλο στην περιοχή πως συνεργάζεται με τους Έλληνες [sic] ενώ δεν δίστασε να φτάσει μέχρι το σημείο του να πει πως είναι όραμά του να αγκαλιάσει την μητέρα πατρίδα.

Τα πράγματα είναι απλά. Η ελληνική πολιτική στο θέμα της Θράκης έχει κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο εδώ και δεκαετίες. Ξεκινώντας από την γκετοποίησή τους πέρασε σε αναδιαμορφώσεις των δήμων με αποτέλεσμα πλέον οι μουσουλμάνοι να είναι κυρίαρχοι σε πολλού δήμους που μέχρι πρότινος αποτελούσαν μειονότητα. Το πρόβλημα όμως δεν είναι στους αριθμούς. Όλα αυτά τα χρόνια η ελληνική πολιτεία έχει αφήσει το τουρκικό προξενείο να αλωνίζει κυριολεκτικά με αποτέλεσμα -ας μην ντραπούμε να το πούμε- ένα κομμάτι του πληθυσμού να αισθάνεται πλέον πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Ελλάδα.

Μέσα στους υπευθύνους γι αυτήν την κατάσταση είναι μεταξύ άλλων και ο προαναφερθείς δήμαρχος ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες στις εκδηλώσεις που κάνει στην περιοχή του προσκαλεί για παράδειγμα μόνο τουρκικά συγκροτήματα κι ας είναι το 30% των δημοτών του Χριστιανοί… Ας μην πολυλογούμε.

Όταν ακόμα και δήμαρχοι πλέον ως νέοι γενίτσαροι βγαίνουν και αποκαλούν την Τουρκία μητέρα πατρίδα, οφείλουμε να παραδεχθούμε πως έχουμε πρόβλημα. Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να τον συνετίσει και να του θυμίσει πως οι υπουργοί του είναι ο Θεοδωρικάκος και οφείλει να συνεργάζεται με τους Έλληνες και όχι με κάποιον άλλον.

Εάν ο κύριος αυτός αισθάνεται Τούρκος ας πάρει το ΚΤΕΛ, το τραίνο ή το αυτοκίνητό του και ας περάσει μια και καλή τον Έβρο και να βρεθεί απέναντι. Να ησυχάσει και αυτός αλλά και εμείς…

ΥΓ. Το ευτυχές της υπόθεσης είναι, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, πως στην Ελλάδα μπορείς να εκφράσεις την άποψή σου όποια κι αν ειναι αυτή χωρίς να φοβάσαι μην βρεθείς φυλακισμένος. Από την άλλη πλευρά του Έβρου κύριε Δήμαρχε πώς είναι τα πράγματα;

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

MEGA: Ξεκίνησε να εκπέμπει - Πώς θα το βρείτε στην τηλεόρασή σας (pics)

Σχετικές ειδήσεις