ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε πλήρως τα fake news του Ερντογάν για νεκρό μετανάστη στον Έβρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε πλήρως τα fake news του Ερντογάν για νεκρό μετανάστη στον Έβρο
INTIME NEWS

Τα προηγούμενα 24ωρα η προπαγάνδα των fake news για νεκρό πρόσφυγα στον Έβρο από την Τουρκία είχε βρει έδαφος στην Ελλάδα από πολιτικάντηδες που την αξιοποίησαν μόνο και μόνο και μόνο για να χτυπήσουν την κυβέρνηση. Τελικά, δυστυχώς υιοθετήθηκε και από την ίδια την αξιωματική αντιπολίτευση!

Όλα ξεκίνησαν από την προσπάθεια της Άγκυρας και του Ταγίπ Ερντογάν να στοχοποιήσει διεθνώς την Ελλάδα κάνοντας λόγο για ελληνικά πυρά που σκότωσαν πρόσφυγα κατά τις συγκρούσεις στον Έβρο. Η είδηση διαψεύστηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, αλλά παράλληλα κανένα μα κανένα απολύτως στοιχείο δεν προέκυψε που να τεκμηριώνει αυτήν την άποψη.

Κανένα ρεπορτάζ, κανένα πτώμα και καμμία απόδειξη από την Τουρκία. Λες και θα είχαν στα χέρια τους πτώμα οι Τούρκοι και δεν θα το αξιοποιούσαν. Λες και θα είχαν αποδείξεις πως εμείς σκοτώσαμε έναν άνθρωπο και δεν θα τι έδειχναν στην διεθνή κοινότητα…

Παρ’ όλα αυτά, Έλληνες τουρκοτσολιάδες όπως έγραψα χθες, υιοθέτησαν αμάσητα αυτά τα fake news στηριζόμενοι σε μία δήθεν ανάλυση μίας διεθνούς οργάνωσης η οποία ωστόσο δεν έφερε στο φως καμμία μα καμμία απολύτως απόδειξη.

Γιατί το έκαναν; Γιατί σκέφτηκαν πως με αυτόν τον τρόπο θα χτυπήσουν την κυβέρνηση και θα δώσουν πόντους στον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος ξέρει, για το δικό του κοινό ίσως το πέτυχαν, για την χώρα όμως είχαν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Αμαυρώνουν την εικόνα μας αγνοώντας όχι μόνο το εθνικό συμφέρον αλλά και την αλήθεια.

Και όσο η ζύμωση της τουρκικής προπαγάνδας στην Ελλάδα προχωρούσε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άντεξε, παρά τις κορώνες περί υπεύθυνης αντιπολίτευσης από τον Αλέξη Τσίπρα στο MEGA, που τις ξέχασε μπροστά στο κομματικό κοινό, και υιοθέτησε πλήρως την ψεύτικη είδηση για νεκρό στον Έβρο και μάλιστα σε επίσημη ανακοίνωση του κόμματος.

Σε χθεσινή του ανακοίνωση, με την οποία καλούσε στις συγκεντρώσεις υπέρ των μεταναστών, που έγινε χθες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το Τμήμα Δικαιωμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «η είδηση για έναν νεκρό Σύρο πρόσφυγα από ελληνικά πυρά δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται». Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «χειροκροτούμενη από τον Όρμπαν και τον Σαλβίνι πριμοδοτεί μέρες και νύχτες κρυστάλλων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιμάτων του ΣΥΡΙΖΑ που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος:

Το 1922 οι πολιτικοί πρόγονοι του Μητσοτάκη του Βορίδη και του Γεωργιάδη, χαρακτήριζαν τους Μικρασιάτες χριστιανούς πρόσφυγες σαν απειλή για την ασφάλεια της χώρας και τους αποκαλούσαν Τουρκόσπορους και Αφγανούς!

Την ίδια στιγμή στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και αλλού, εναρμονισμένοι ακροδεξιοί τραμπούκοι ξυλοκοπούσαν πρόσφυγες και γυναικόπαιδα, κατέστρεφαν και έκαιγαν τα χαρτόκουτα και τις σκηνές που εκείνοι χρησιμοποιούσαν για κατάλυμα.

Τον Μάρτιο του 2020, πράγματι η χώρα και ο λαός μας δέχεται επίθεση και την ασύμμετρη απειλή μια νέας εισβολής. Δεχόμαστε εισβολή όχι από τους πρόσφυγες αλλά από την ακροδεξιά και το φασισμό. Οι ακροδεξιές δοξασίες και η ρητορική του μίσους και του ρατσισμού, μετουσιώνονται σε πράξεις βίας απειλώντας ανθρώπινες ζωές, την ίδια τη δημοκρατία.

Ιδεοληπτικοί, επικίνδυνοι ντόπιοι και ξένοι νεοναζί κάνουν πάρτι στον Έβρο και στα νησιά.

Εθελοντές πολιτοφύλακες, «αγρότες», και «κυνηγοί», πυροβολούν, συλλαμβάνουν ανθρώπους και τους παραδίδουν στις αρχές. Ομαδικές καταδίκες σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση ανθρώπων που ενώ ζητούν άσυλο οδηγούνται σε φυλακές, κατά παράβαση κάθε διεθνούς κανόνα δικαίου.

Η είδηση για έναν νεκρό Σύρο πρόσφυγα από ελληνικά πυρά δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Στα νησιά εκτεταμένα πογκρόμ κατά των προσφύγων, αλλά και αλληλέγγυων, εθελοντών και εργαζόμενων σε ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς. Έλληνες αλλά και ξένοι πολίτες κινδυνεύουν. Αποθήκες αλληλεγγύης, αυτοκίνητα, κατοικίες πυρπολούνται..

Η δημοκρατία, τα δικαιώματα και οι νόμοι που τα κατοχυρώνουν καταλύονται.

Η δικαιοσύνη ανύπαρκτη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χειροκροτούμενη από τον Όρμπαν και τον Σαλβίνι πριμοδοτεί μέρες και νύχτες κρυστάλλων.

Το κατεστημένο της ΕΕ και οι μεγάλες δυνάμεις, ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί.

Τώρα είναι η ώρα να στηθούν οδοφράγματα αλληλεγγύης. Να ορθωθούν κυματοθραύστες ενάντια στα απειλητικά κύματα του φασισμού.

Ο Τομέας Δικαιωμάτων και το Τμήμα Προσφυγικής - Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε όλες τις σημερινές και καθημερινές διαδηλώσεις, δράσεις, πρωτοβουλίες. Σήμερα στις 6.30 στα Προπύλαια. Σήμερα, αύριο και μεθαύριο παντού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κάτι συμβαίνει στην Αδριανούπολη: Εκκενώνονται καταυλισμοί, άφαντοι οι 1.000 Τούρκοι ειδικοδυναμίτες

Σχετικές ειδήσεις