ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι Έλληνες τουρκοτσολιάδες και η προπαγάνδα για νεκρό μετανάστη

Οι Έλληνες τουρκοτσολιάδες και η προπαγάνδα για νεκρό μετανάστη

Ποιοι και γιατί καταπίνουν αμάσητο ό,τι λέει η Τουρκία μόνο και μόνο για να κερδίσουν πολιτικά οφέλη. 

Άλλη μία μέρα περνά όπου ορισμένοι συμπολίτες μας είναι τα καλύτερα χωνευτήρια της τουρκικής προπαγάνδας και αναμασούν την ρητορική για νεκρό μετανάστη στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Εντάξει, ξέρω, για κάποιους η απεγνωσμένη προσπάθεια να εισακουστούν στο πολιτικό τους κοινό κάνοντας κακό στον πολιτικό αντίπαλο είναι πολύ σημαντικότερο πράγμα από οποιοδήποτε εθνικό συμφέρον. Μα για ποιο εθνικό συμφέρον μιλάμε ρε παιδιά; Ας το παραδεχθούμε πως τριγύρω μας υπάρχουν τουρκοτσολιάδες…

Τις τελευταίες ώρες στην χώρα μας έχει φτάσει η ρητορική του Ταγίπ Ερντογάν πως κατά την διάρκεια των συγκρούσεων στα ελληνοτουρκικά σύνορα μεταξύ των ελληνικών δυνάμεων και των οπλισμένων από την Άγκυρα μεταναστών, ένας πρόσφυγας έχασε τη ζωή του. Ο δικτατορίσκος της γείτονος έφτασε μάλιστα στο σημείο να μας απειλήσει λέγοντας πως, ποιος ξέρει, ίσως κάποια μέρα και οι Έλληνες ζητήσουμε την αλληλεγγύη κάποιων ανθρώπων, αφού θα γίνουμε και εμείς πρόσφυγες.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Ο ίδιος είπε πως οι Έλληνες αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν τραυματίσει 164 μετανάστες και σκοτώσει τρεις. Η απάντηση δόθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος διέψευσε την είδηση. Σε μία κανονική χώρα όλοι μας θα γελούσαμε με την τουρκική προπαγάνδα. Αλλά δεν είμαστε κανονική χώρα.

Αντιθέτως είμαστε χώρα τυφλών, αφού ορισμένοι, προφανώς τυφλοί, επιλέγουν να υιοθετήσουν αυτές τις δήθεν ειδήσεις και να τις αναπαράγουν αγνοώντας το κακό που προξενούν στην χώρα. Το ακόμη χειρότερο, το βλέπεις να γίνεται από δημοσιογράφους και πολιτικούς.

Κατανοώ ειλικρινά το πάθος κάποιου να χτυπήσει την κυβέρνηση. Αλλά το να αγνοείς το εθνικό συμφέρον και ακόμη χειρότερα την αλήθεια για να κερδίσεις μερικά λεπτά δημοσιότητας δεν σε κάνει τίποτα περισσότερο από σαλτιμπάγκο τουρκοτσολιά.

Ας δούμε όμως λίγο την ουσία και κυρίως γιατί σπαταλήθηκε φαιά ουσία για να γραφτούν αυτές οι γραμμές. Εδώ και περίπου ένα 24ωρο, κυκλοφορούν αναδημοσιεύσεις μίας έρευνας της Forensic Architecture που δήθεν επιβεβαιώνει ότι ένα βίντεο που απεικονίζει έναν υποτιθέμενα νεκρό άνδρα έχει τραβηχτεί στον Έβρο και μάλιστα αποδεικνύεται πως αυτός έχει σκοτωθεί από τις ελληνικές δυνάμεις.

Από την Τουρκία δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Άλλωστε είναι συνηθισμένη στον θάνατο. Στην Ιστορία της έχει προκαλέσει εκατομμύρια, τώρα σε 2-3 νεκρούς θα διστάσει, που στο κάτω κάτω δεν έχουν πεθάνει κιόλας;

Τέλος πάντων, για να μην το κουράζουμε γιατί το θέμα δεν είναι η Τουρκία, αλλά όλοι αυτοί εκεί έξω που βιάζονται να υιοθετήσουν την προπαγάνδα της, αγνοούν επιδεικτικά τις ευθύνες της και τα εγκλήματα που κάνει στην Συρία και την ίδια ώρα διακατέχονται από μία αριστερόστροφη παραφροσύνη να χτυπήσουν την δεξιά κυβέρνηση.

Λυπάμαι, αλλά είναι επικίνδυνοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Τορπίλη» από τον στρατηγό Κωσταράκο: «Η εισβολή στα σύνορα έχει ήδη αρχίσει»

Σχετικές ειδήσεις