ΑΠΟΨΕΙΣ

Μην τα καταστρέψουμε όλα τώρα

Μην τα καταστρέψουμε όλα τώρα

Είναι αλήθεια πως ο κορονοϊός έχει ξεχαστεί. Το βλέπεις στις συζητήσεις των πολιτών, στην συμπεριφορά τους και φυσικά ακόμα και στην τάση τους να αγνοήσουν τα μέτρα περιορισμού που ακόμη ισχύουν.

Τα φαινόμενα συνωστισμού στα νησιά, σε καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια, με πολλά από αυτά να λειτουργούν τους εσωτερικούς τους χώρου προτού ακόμη αυτό επιτραπεί αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα «πίεσης» από την οικονομία.

Εκατοντάδες χιλιάδες καταστηματάρχες επαναλειτουργούν τις επιχειρήσεις τους με το βλέμμα στο άγνωστο. Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και τα οικονομικών εργαζομένων και επιχειρήσεων είναι ακόμη δυσδιάκριτες, ενώ την ίδια ώρα οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για το 2020.

Αυτή η κατάσταση ωστόσο αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για να επιστρέψουμε σε απαγόρευση μετακινήσεων. Γιατί προς τα εκεί θα πάμε. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως ο συνδυασμός τουρισμού και συνωστισμού μπορεί να προκαλέσει έξαρση της πανδημίας στην χώρα μας.

Το λουκέτο για δύο μήνες σε γνωστό μπαρ της Μυκόνου λόγω της συνάθροισης προκαλεί αντιδράσεις στους επιχειρηματίες, ωστόσο κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν αποφασισμένα να μην χαριστούν σε κανέναν.

Η ευθύνη είναι όλων μας. Όπως όλοι μαζί αποδείξαμε στην παγκόσμια κοινότητα πως μπορούμε να ανταποκριθούμε ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις μπορούμε επίσης να αποδείξουμε πως η επιτυχία των προηγούμενων μηνών δεν ήταν ένα πυροτέχνημα.

Αυτό σημαίνει συλλογική ευθύνη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Θρίλερ» με γνωστή γυμνάστρια: Βρέθηκε νεκρή - Συνελήφθη 45χρονος (pics)