ΑΠΟΨΕΙΣ

Βάλε και εσύ μια φωτιά στη Μόρια

Βάλε και εσύ μια φωτιά στη Μόρια
INTIME

Η καταστροφή που συντελέστηκε στην Μόρια από την πυρκαγιά που κατέκαψε το camp προκάλεσε και πολιτική αντιπαράθεση, όπως άλλωστε αναμενόταν. Αυτό που δεν περιμέναμε να ακούσουμε, ωστόσο είναι πως κάποιος θα επικροτούσε και την φωτιά! - Γράφει ο Γιώργος Μχαηλίδης.

Ας ξεκινήσουμε από την πυρκαγιά. Δεν ήταν φωτιά σε κάδο σκουπιδιών. Ήταν μία εμπρηστική ενέργεια που πέτυχε τον στόχο της, δηλαδή να καταστρέψει τον καταυλισμό. Αυτό που δεν πέτυχε, ευτυχώς, ήταν να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή. Ο τρόπος με τον οποίο υποκινήθηκε η εξέγερση και εν τέλει η εμπρηστική ενέργεια, φανερώνει την ζέση κάποιων να εκμεταλλευτούν έναν ενδεχόμενο θάνατο για να προκαλέσουν ένα χάος το οποίος θα εξυπηρετούσε τους ίδιους πολιτικά.

Και όταν λέμε κάποιοι, αυτοί είναι οι λεγόμενοι αλληλέγγυοι, μέλη των ΜΚΟ που χάνουν την δουλειά τους γιατί μπαίνει μία τάξη στο τοπίο με αυτές τις σκιώδεις επιχειρήσεις, και φυσικά διάφοροι άλλοι, λίγοι ευτυχώς, από την κοινότητα των μεταναστών που δρουν σαν μοχλοί ασύμμετρης απειλής για την πατρίδα μας.

Ας έρθουμε όμως στο προκείμενο αυτού του κειμένου. Ο Αντώνης Λιάκος, μέλος της της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, έγραψε κάτι πολύ συγκεκριμένο σε ανάρτησή του στο Facebook. Πως θα έβαζε και ο ίδιος φωτιά στην Μόρια, εάν στα 17 του ζούσε εκεί.

Η ανάρτησή του:

«Αν ήμουν 16-17 χρονώ, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοϊδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον».

Τα παραπάνω προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και φυσικά ανταπάντηση από τον κ. Λιάκο ο οποίος λέει χαρακτηριστικά πως: «Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΝΔ, για την ανάρτηση μου στο facebook: Να καταλαβαίνουμε το νόημα όσων διαβάζουμε. Η τραγική κατάληξη του στρατοπέδου στη Μόρια δεν μπορεί να συρρικνωθεί αποκλειστικά σε ζήτημα ασφάλειας. Δεν έγραψα «κάψτε την Μόρια», ή «κάνατε καλά που την κάψατε», ούτε την επικροτούσα. Θέλει να δείξει την απελπισία των ανθρώπων, και κυρίως των νέων που βρέθηκαν παγιδευμένοι σε αυτή την κόλαση. Το έγκλημα στη Μόρια είχε συντελεστεί πριν την καταστροφή της. Στην υποκρισία και στην ένοχη σιωπή σας αναζητείστε τις πολιτικές σας ευθύνες».

Σίγουρα αποτελεί για τον ιστορικό του μέλλοντος ένα ολόκληρο κεφάλαιο η δράση των ΣΥΡΙΖΑίων οι οποίοι λένε ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι, βγαίνουν και από πάνω και στο τέλος ο Αλέξης Τσίπρας δίνει… άσυλο σε όλους, γιατί εξυπηρετούν μία βασική αρχή της διαφήμισης: Γίνεται ντόρος γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χυδαιότητες, ύβρεις, ανθελληνικά παραληρήματα, χαμένα νησιά, fake news και κάθε άλλο μαργαριτάρι που λέγεται από στόμα στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ επιδέχεται του χαϊδέματος στην πλάτη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθώντας να βγάλουν όλους τους άλλους, τρελούς.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, δεν είμαστε τρελοί και η ανάρτηση για την Μόρια θα είχε ξεχαστεί ήδη εάν ο κ. Λιάκος έβγαζε μία ανακοίνωση και έλεγε «συγγνώμη, λάθος, παρεξήγηση. Δεν διατύπωσα σωστά αυτό που ήθελα να γράψω». Ούτε ο πρώτος θα ήταν, ούτε και ο τελευταίος. Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα, γιατί ο κ. Λιάκος έγραψε ακριβώς αυτό που σκεφτόταν.

Πως, ο εμπρησμός της Μόριας (ακόμα κι αν έθεσε σε κίνδυνο ζωές ακόμα και παιδιών) ήταν κάποια δήθεν πράξη πολιτικής αντίστασης που αξίζει προστασίας και συστράτευσης από ανθρώπους ενός πολύ συγκεκριμένου πολιτικού φάσματος προκειμένου να μην καταδικαστούν από την ελληνική δικαιοσύνη.

Τα πράγματα είναι απλά. Κάποιος που θέλησε να βάλει φωτιά σε έναν καταυλισμό από παραπήγματα, ήθελε νεκρό. Ήθελε να δει ανθρώπους να καίγονται ζωντανοί. Και όσοι δίνουν κάποιο δήθεν συγχωροχάρτι, τότε είναι απλώς συνένοχοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr