ΑΠΟΨΕΙΣ

Δημοσκοπήσεις: Με δημοφιλέστερο υπουργό τον «κανένα», δεν το λες και επιτυχία...

Δημοσκοπήσεις: Με δημοφιλέστερο υπουργό τον «κανένα», δεν το λες και επιτυχία...
ΙΝΤΙΜΕ

Παρακολουθώντας την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis, αρνούμαι να σταθώ στην πρόθεση ψήφου και στις αναγωγές, στις οποίες συνήθως στέκονται τα κομματικά επιτελεία.

Πάω ένα βήμα παρακάτω, στην ταμπακιέρα της υπόθεσης. Ποια θεωρούν ως σημαντικότερα προβλήματα της χώρας οι ερωτώμενοι;

Το οικονομικό ζήτημα 30% και το ζήτημα της πανδημίας, επίσης σε ποσοστό 30%. Ποια είναι λοιπόν τα θέματα που καθοδηγούν την ψήφο του νεοέλληνα; Θα το πω και θα το γράψω λαϊκα: η τσέπη και ο φόβος. Τίποτα άλλο δεν τον ενδιαφέρει. Ούτε η ανεργία, ούτε η καταβαράθρωση των αξιών, ούτε το δημογραφικό πρόβλημα, ούτε η υπανάπτυξη της χώρας, ούτε το μεταναστευτικό, ούτε η διάλυση της αγροτικής οικονομίας, ούτε το ασφαλιστικό.Κανένα από τα σοβαρά προβλήματα δεν απασχολεί τον νεοέλληνα. «Να 'χουμε την τσέπη γεμάτη, να πέφτει κάνα επίδομα, να μας σώσει το κράτος από τον κορονοϊό κι απο' δω πάνε τα υπόλοιπα». Ξέρω είναι σκληρή η αλήθεια, αλλά δυστυχώς αυτή είναι και αποτυπώνεται ξεκάθαρα.Έτσι μας έμαθαν και έτσι πορευόμαστε δεκαετίες τώρα. Σκεφτείτε λίγο: για την εξωτερική πολιτική ενδιαφέρεται μόνο το 6%. Μιλάμε για την απόλυτη εθνική ντροπή. Μόνο οι 6 στους 100!

Να πάω ακόμα παραπέρα τη βαλίτσα; Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης; Ο Δένδιας, ο Πιερρακάκης κι ο Κικίλιας, λένε κάποιοι. Προφανώς είστε στραβοί!

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα των απαντήσεων ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ με ποσοστό 29% και μετά είναι ο Δεν Γνωρίζω/ Δεν απαντώ με ποσοστό 23%. Το 19% του Δένδια, το 14% του Πιερρακάκη και το 9% του Κικίλια είναι αστεία ποσοστά για μια κυβέρνηση που διατείνεται ότι πάει τρένο. Μα εντελώς αστεία.

Αν αυτά δεν τα βλέπουν οι σοβαροί άνθρωποι τότε πρέπει επείγοντως να μεταβείτε σε οφθαλμίατρο και μάλιστα σε χειρουργό οφθαλμίατρο.

Καλημέρα και καλή πρόοδο να έχετε...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη για βιτριόλι: Σήμερα οι κρίσιμες καταθέσεις των γιατρών - Τι θα υποστηρίξουν

«Έπεσε» το Facebook: Αυτή ήταν η αιτία για το παγκόσμιο blackout

«Εunomia 2021»: Η άσκηση που ταπείνωσε τους Τούρκους – Τετραμερής ασπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο