ΑΠΟΨΕΙΣ

Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες

Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες

«Η ακρίβεια στο Θεό οι μισθοί στα Τάρταρα», δεσπόζει το λευκό πανό με τα μαύρα κεφαλαία γράμματα στον τοίχο. 

Τραβάω στο μαύρο χερούλι προς τα κάτω, ανοίγοντας. Αντικρίζω ένα συνέδριο γεμάτο άντρες. Αρσενικά που πάνω τους κάθε συγκομιδή , κάθε άρμεγμα , είχε αφήσει το σημάδι του. Το αναγνώρισα στην σφιχτή χειραψία ενός ελαιοπαραγωγού , με καταγωγή από την Κρήτη. Από το ανοιχτό το πουκάμισο λευκές τρίχες ξεπηδούσαν και στο περιποιημένο χαρακτηριστικό μουστάκι του , πιστοποιούσες πως τα λόγια του θα ´ταν γεμισμένα αλήθειες.

Ποιος ελέγχει την πορεία ενός προϊόντος. Ελέγχεται; Όταν το μήλο στάρκιν φεύγει 0.40€ και φτάνει 1.60€ με το ΦΠΑ, ελέγχεται; Τα προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας που πετούν μέσω τρίτων χωρών , ελέγχονται; Εκείνη η αόρατη δύναμη , οι μεσάζοντες, που εκτοξεύουν τις τιμές , μαθεύτηκαν; Σε ποιον ορίζοντα θα συναντηθούμε όταν στην παρούσα διαδρομή, το 67 % των Ελλήνων, μόλις τα βγάζουν πέρα; Όταν μια μανούλα χρειάζεται τουλάχιστον 5 € την ημέρα μόνο για τις πάνες του μωρού; Όταν η σταφίδα ανά χρόνο τρεμοπαίζει στο παραγωγό, από τα 70 λεπτά ως τα 2.20€, μα μένει σταθερή στο ράφι στα 7 €;

Ποια θάλασσα θα μας ταξιδέψει , όταν το 75% των Ελλήνων έχει ακυρώσει δαπάνες διασκέδασης όπως είναι η εστίαση , διακοπές και ταξίδια; Πιο ακριβό διθέσιο θα στριμώξει τον πόνο μας , όταν το 51% των συμπολιτών μας έχει αναβάλει εργασίες συντήρησης και επισκευής , όπως εκείνη του αυτοκινήτου. Και να γιατί δε χτυπάει το τηλέφωνο και μας πνίγει το παράπονο, αφού το 20% των πολιτών, έχουν καθυστερήσει την πληρωμή λογαριασμών. Και σίγουρα το ότι πήρες χθες δύο φορές και δεν ήταν εκεί , δεν πήγε ούτε λαϊκή , αφού το 55% των ελλήνων έχει μειώσει συνολικά τις αγορές σε είδη τροφίμων και παντοπωλείου.

Που καταλήγουμε; «Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες, σε λάθος εποχή γεννήθηκες»…