ΑΠΟΨΕΙΣ

Και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει

Και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει

Τι θα αλλάξει δηλαδή αν από ΣύΡιζΑ , ονομαστούν , «θύμιζα». Γιατί πλέον η συγκεκριμένη ομάδα, έχει μόνο «τόσα να θυμάται»  από τον Σύριζα. 

Όταν νοικιάζεις ένα σπίτι με έπιπλα, συμφωνώντας να διατηρήσεις την επίπλωση, οφείλεις να παρέμβεις φειδωλά. Αν δεχτείς να συγκατοικήσεις με τον ιδιοκτήτη, τότε αρμονικά προσπαθήσεις να συνταξιδέψεις. Αν υπογράψεις και στη συνέχεια απελευθερώσεις έναν εγωιστικό, χειριστικό και κακομαθημένο εαυτό, θα πρέπει να γνωρίζεις πως τα συμβόλαια υπάρχουν για να σπάνε. Κάπως έτσι προβλέπω να γίνεται και στο ΣύΡιζΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήγε με τις βαλίτσες του και εγκαταστάθηκε δημοκρατικά στο κόμμα της αντιπολίτευσης. Ελπίζω να μην τις άδειασε, και όπως φαίνεται το ίδιο δημοκρατικά, θα τις κλείσει μετά τις Ευρωεκλογές.

Τώρα μάθαμε πως σκέφτεται να αλλάξει ακόμη και το όνομα του κόμματος του. Εκεί είναι το πρόβλημα. Στην προσωπική αντωνυμία! Πως βεβηλώνεις ξένη περιουσία; Γιατί ξένο σώμα μοιάζει. Όσο κι αν το χρώμα στους τοίχους αλλάξει, ακόμη κι αν την πυξίδα σπάσει, οι σύντροφοι οσονούπω, το απόστημα που ακούει στο όνομα Στέφανος, θα σπάσουν.

Η συμπεριφορά του εντός κτηρίου, αλλά και οι μη λελογισμένες εμφανίσεις του, τον καθιστούν σκαιό και ανεπιθύμητο. Σημαία του αποκλειστικά οι ομοφυλόφιλοι, και καραβόπανο η ακρίβεια. Σε μια χώρα που οι πολίτες μάταια προσπαθούν να δαμάσουν τις υψηλές τιμές στο ράφι, ο Στέφανος Κασσελάκης ασχολείται με ονόματα και πορεία. Τι θα αλλάξει δηλαδή αν από ΣύΡιζΑ, ονομαστούν, «θύμιζα» . Γιατί πλέον η συγκεκριμένη ομάδα, έχει μόνο « τόσα να θυμάται» από τον Σύριζα. Με προσμονή πλέκει τις παλάμες της, περιμένοντας ένα θαύμα.

Η διαφορά από την ΝΔ μεγαλώνει, με την ίδια ταχύτητα που μεγαλώνει το χάσμα στην Κουμουνδούρου. Κι αν στην αρχή κάποιοι γελούσαν, τώρα δακρύζουν, προοικονομώντας την πλήρη διάλυση. Και μετά τον Στέφανο, τι, ποιος; Δύσκολα θα βρούμε απάντηση.

Το μόνο σίγουρο είναι, πως πολλοί το καλάμι καβάλησαν. Ξέχασαν πως πριν τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε οι θυρωροί δεν τους αναγνώριζαν. Νόμιζαν πως μόνοι τους δυνάμωσαν και όχι με τον καρπό του πρώην Πρωθυπουργού. Εσχάτως, με την φυγή του, γδύθηκανοι ντερμπεντέρηδες και έμειναν κούφιοι, γυμνοί με πρωτοφανή λογύδρια.