ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι κροκόδειλοι και η αντιλόπη 

Οι κροκόδειλοι και η αντιλόπη 

Είναι ευρέως αντιληπτό, πως κάποιος έκοψε το καλώδιο της γραμμής του Αλέξη Τσίπρα και το σήμα έχει χαθεί. Ο ΣυΡιζΑ ή μάλλον αυτό που έχει απομείνει από τον ΣυΡιζΑ, είναι πλέον βαθιά διασπασμένος.

Τι παράσταση δόθηκε χθες! Η στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης ανεβαίνει τα σκαλοπάτια, προχώρα τρία βήματα, γυρίσει στο κοινό του, στέκεται δίπλα στην Όλγα Γεροβασίλη, πλησιάζει το στόμα του στο μικρόφωνο και λέει « Όλγα αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου, δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές», είμαι σίγουρη πως θα είναι υποψήφια στα επόμενα Όσκαρ. Αν εμφανιζόταν ένα συννεφάκι πάνω από την βουλευτή του ΣυΡιζΑ, θα έγραφε «τι ψηφίσαμε Χριστέ μου»!

Οι τρεις κροκόδειλοι φλερτάροντας το θήραμα τους, πέτυχαν τον συμβιβασμό. Τι συμβολίζει ο συγκεκριμένος συμβιβασμός; Ούτε ίδιοι ξέρουν. Αποτελεί μία αφηρημένη έννοια, δίνοντας περιθώριο στην κάθε πλευρά, να την μετάφραση όπως εκείνη την βολεύει. Ίσως ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ, να θεωρεί πως έλαβε την λευκή επιταγή μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Από την άλλη, οι κροκόδειλοι κάτω από την στάθμη του νερού, τον περιμένω στις Ευρωεκλογές. Ο ΣυΡιζΑ φαίνεται πως δεν θα ξεπεράσει το 10-12% και τότε οι υποτιθέμενοι σωτήρες του, θα είναι εκεί, έτοιμοι για να τον κατασπαράξουν.

Δεδομένα, ο ηττημένος είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Έδωσε το σπαθί του στην Όλγα Γεροβασίλη, να πολεμήσει για εκείνον, μα η μάχη δια αντιπροσώπου χάθηκε. Η φαινομενικά ισχυρή γυναίκα του ΣυΡιζΑ, αποδείχτηκε πως μεταμφιέστηκε σε πιόνι. Το στέμμα δεν πρόλαβε να το φορέσει, κι έμεινα με εκείνο του στρατιώτη που φαγώθηκε στην πρώτη μάχη.

Είναι ευρέως αντιληπτό, πως κάποιος έκοψε το καλώδιο της γραμμής του Αλέξη Τσίπρα και το σήμα έχει χαθεί. Ο ΣυΡιζΑ ή μάλλον αυτό που έχει απομείνει από τον ΣυΡιζΑ, είναι πλέον βαθιά διασπασμένος. Όλοι απορούν πως η παράταξη, μετά από την τοξική αντιπαράθεση που διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια όλων, θα προχωρήσει ενωμένο ως τις Ευρωεκλογές; Πως θα συνταξιδέψουν άνθρωποι, όταν προχωρούν στο καράβι με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο.

Και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω, τι έχουν να κερδίσουν οι (τρεις;) υπονομευτές; Αν ήθελαν να επιλέξουν κάποιον που να προωθεί τα συμφέροντα τους, είχαν την ευκαιρία να το κάνουν. Τώρα που έμεινε ο Στέφανος Κασελάκης, ο καπετάνιος που το βαπόρι έχει κατακρεουργήσει, τι θα κερδίσουν;

Αν πάντως ευελπιστούν να αλλάξουν καριέρα οδεύοντας προς το κόκκινο χαλί, είναι σίγουρα σε καλό δρόμο. Αφού τα αντίπαλα στρατόπεδα με ποπκορν μαζεύονται κάθε απόγευμα και γελάνε με την αντιπολίτευση. Ή καλύτερα από τώρα να ονομάζουμε το ΣυΡιζΑ, τρίτο κόμμα.