ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος και οι «κόκκινοι Χμέρ»

Ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος και οι «κόκκινοι Χμέρ»
INTIME NEWS

Η κόντρα Τσίπρα – Τσακαλώτου άνοιξε ένα νέο μέτωπο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και μια νέας μορφής εσωστρέφεια η οποία συνδέεται άμεσα με την ευρύτερη προσπάθεια του Τσίπρα για συνολικό μετασχηματισμό του κόμματος.

Προφανώς και το «σύστημα» που στηρίζει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο δεν είναι αμελητέο. Πίσω από την ευθεία αμφισβήτηση Τσίπρα, συντάσσεται ένα ολόκληρο σύστημα σκληροπυρηνικών στελεχών που κινούνται μέχρι και τις φράξιες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Οι περισσότεροι εξ’ αυτών θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να μετατραπεί σε «προσωποπαγές νέο-ΠΑΣΟΚ». Θέλουν και επιμένουν το κόμμα να διατηρήσει τον αμεσοδημοκρατικό χαρακτήρα του όσον αφορά τις εσωτερικές διαδικασίες.
Επιμένουν δηλαδή στην λεγόμενη σκληρή, κομματική γραφειοκρατία. Και είναι ανυποχώρητοι. Θα μπορούσες να τους αποκαλέσεις και «κόκκινους Χμέρ» σε ότι αφορά την αυστηρή προσήλωσή τους στα κομματικά στεγανά.

Θα μου πεις πόσοι είναι αυτοί;

Είναι το λεγόμενο 3% του στενού πυρήνα του κόμματος. Όμως το κόμμα το ψήφισαν πάνω από το 30% των πολιτών. Άρα οι σκληροπυρηνικοί δεν είναι η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Οι περισσότεροι δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν Τσίπρα.

Συνεπώς είναι δύσκολο να μπορέσουν να απομονώσουν τον Τσίπρα, ακόμα κι αν τον εκθέτουν πολιτικά.

Το άλλο ερώτημα είναι αν μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να τους «καθαρίσει».
Δύσκολο.

Εκτός κι αν τους οδηγήσει στην έξοδο…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει σήμερα ο Χαρδαλιάς - Ποιες επιλογές εξετάζει η κυβέρνηση