ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ μέσω... skype και τα «μικροπαράπονα» των βουλευτών

Συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ μέσω... skype και τα «μικροπαράπονα» των βουλευτών
INTIME

Η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας το μεσημέρι της Τρίτης είναι η πρώτη επαφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με το σύνολο των εκλεγμένων βουλευτών του εδώ και αρκετούς μήνες.

Ο πρωθυπουργός που αρχικά είχε την πρόθεση να απευθύνεται και να συζητά με την ΚΟ της ΝΔ σε τακτά χρονικά διαστήματα όπως ακριβώς κάνει και με τα προγραμματισμένα μηνιαία υπουργικά συμβούλια, δεν είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους 157 εδώ και πολλούς μήνες. Δεν ήταν, όμως, εύκολοι μήνες.

Εθνικές προκλήσεις, πανδημία και οικονομικά ζητήματα πρόσθεσαν βάρη στον πρωθυπουργό που δεν του επέτρεψαν να έχει τις επαφές που θα ήθελε. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τακτικές επισκέψεις στην επαρχία, μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την άλλη, όμως, ο κορονοϊός και η ανάγκη τήρησης των μέτρων, κατέστησαν τις συνεδριάσεις της ΚΟ του κόμματος, απαγορευτικές.

Η έλλειψη αυτή της επαφής έχει εντοπιστεί από τους βουλευτές και ουκ ολίγοι από αυτούς έχουν εκφράσει τα παράπονά τους κατά καιρούς, είτε σε πηγαδάκια, είτε στους κατάλληλους ανθρώπους που θα μεταφέρουν το μήνυμα προς τα πάνω… Έτσι, κομβικό ρόλο είχε αναλάβει το προηγούμενο διάστημα ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, Γρηγόρης Δημητριάδης ο οποίος είχε συναντηθεί με βουλευτές, είχαν συμφάγει και είχαν συζητήσει όλα όσα απασχολούν την επικαιρότητα και φυσικά την σχέση των ανώτατων κυβερνητικών κλιμακίων με την… κορυφή της πυραμίδας της κυβέρνησης.

Έτσι, το μεσημέρι της Τρίτης, ο πρωθυπουργός, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να ακούσει τις παρατηρήσεις των εκλεγμένων του κόμματος και να τους απευθυνθεί ως ένα σώμα. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε παρατράγουδα με τις κάμερες και τα ανοιχτά μικρόφωνα…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.