Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Σταύρος Θεοδωράκης κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου

Σταύρος Θεοδωράκης κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης επιτέθηκεκατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου γιατί δεν τουέδωσε το λόγο, ούτε πριν από την ομιλία του Πρωθυπουργού αλλά ούτε και μετά, όπως επίμονα της ζητήθηκε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης είχε σκοπό να πει ως απάντηση στον Πρωθυπουργό τα εξής:

«Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε προφανώς ένα άλλο νομοσχέδιο και μάλλον δεν είναι ενήμερος για το πώς κατέληξε η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησής του. Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι μόνο τα 4 από τα 37 άρθρα του νομοσχεδίου αναφέρονται στην «ανθρωπιστική κρίση», τα υπόλοιπα 33 διευθετούν κυρίως την κομματική και κυβερνητική κρίση. Όμως αυτή τη στιγμή, σε αυτή τη χώρα, ο Πρωθυπουργός όφειλε να απαντήσει στην αγωνία της κοινωνίας που βλέπει την οικονομία να διαλύεται και την υπόλοιπη Ευρώπη να κοιτά ως παρείσακτους τους Έλληνες. Σε αυτή την αρνητική ατμόσφαιρα συνεισφέρουν τα μάλα στελέχη και βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ και τωνΑΝΕΛ, που αμφισβητούν ευθέως την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και μιλούν ανοιχτά υπέρ της επιστροφής στην δραχμή» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Aκόμα τόνισε: «Ο Πρωθυπουργός είχε μία μοναδική ευκαιρία να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι περιμένει από τις δύο συναντήσεις που έρχονται, τόσο την αυριανή «πενταμερή» στις Βρυξέλλες όσο και τις συνομιλίες που θα έχει την Δευτέρα στο Βερολίνο με την κ. Μέρκελ.

Θα έπρεπε σήμερα να αντιπαρατεθεί δημοσίως και κατηγορηματικά με όλους αυτούς που συνεχίζουν να μιλούν στην Ελλάδα και την Γερμανία για την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

«Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη αλλά εξαρτάται από τους Έλληνες» είναι το μότο των ημερών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάποιοι μάλιστα μιλούν και για την προίκα που θα μας δώσουν για να πορευτούμε μόνοι μας».

Τέλος, ο επκεφαλής του Ποταμιού είπε "Αντί λοιπόν ο κ.Τσίπρας να διαλύσει τις εφιαλτικές σκιές ενός grexit ή graccident επανέλαβε κενές υποσχέσεις και αρνήθηκε να δώσει ένα σαφές πλαίσιο για το τι διεκδικούμε από τους εταίρους μας».