Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Τουρκία: Στρατιωτική άσκηση Denizkurdu 2015»(pics+video)

Τουρκία: Στρατιωτική άσκηση Denizkurdu 2015»(pics+video)

Στη Τουρκία πραγματοποιείται η στρατιωτική άσκηση Denizkurdu 2015 στην οποία συμμετείχε το μη επανδρωμένο Karayel .

Στα πλαίσια του σεναρίου του Πολεμικού Ναυτικού, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Τσανάκκαλε και πετώντας 10 ώρες και 50 λεπτά πραγματοποίησε την πιο μεγάλη του πτήση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το Karayel με το ωφέλιμο φορτίο που έφερε, διασφάλισε την συνεχή μετάδοση εικόνων και έτσι αποτέλεσε το πρώτο τακτικό σύστημα UAV που απογειώθηκε από πολιτικό αεροδρόμιο και εκτέλεσε με επιτυχία καθήκοντα σε στρατιωτική άσκηση.

Το Karayel 4671 εκτός του ότι είναι το πρώτο και μόνο τακτικό UAV εναρμονισμένο με τα στάνταρ του ΝΑΤΟ, δημιουργεί την διαφορά με το ωφέλιμο φορτίο που φέρει.

Διαθέτει οπτικό ζουμ 50X ,1080p, ενώ για πρώτη φορά αυτή η προηγμένης τεχνολογίας κάμερα ενσωματώθηκε στο σύστημα Karayel από την Vestel Savunma.

To χαρακτηριστικό της εν λόγω κάμερας είναι πως δύναται από υψηλή τροχιά να στοχοποιήσει με λέιζερ και με μεγάλη ακρίβεια τον στόχο και να μεταδώσει το στοχευμένο αντικείμενο στον χρήστη. Με το Karayel η Vestel Savunma, ανεβάζει κατηγορία την Τουρκία στον τομέα των UAV.¨

Το Vestel Karayel'l τεχνικά μπορεί να βρίσκεται σε απο 18 έως χίλια πόδια στο ύψος, και έχει δυνατότητα 35 kg διακίνησης φορτίου και τουλάχιστον 10 ώρες πτήσης στόχους.vestel-karayel

Όμως η νέα προηγμένη έκδοση πετά με ύψος πτήσης στα 500 πόδια, 70 κιλά ωφέλιμο φορτίο και μπορεί να παραμείνει στον αέρα μέχρι και 20 ώρες.

Με εναέρια συστήματα αναγνώρισης και κάμερα παρακολούθησης να κάνει, προκειμένου να προσδιοριστούν οι στόχοι και δείκτες συστήματα που κινούνται σε είναι σε θέση να καθοδηγεί τις κατευθυνόμενες με λέιζερ βόμβες.

πηγη Haberler.com σε μετάφραση απο τα turkikanea.gr

Σχετικές ειδήσεις