BOMBER

Γιατί ο Τσίπρας είναι έξαλλος με τους μισούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί ο Τσίπρας είναι έξαλλος με τους μισούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

«Αντάρτικο» έχουν ξεκινήσει περίπου οι μισοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αρνούνται να παραχωρήσουν στο κόμμα μέρος της βουλευτικής τους αποζημίωσης αλλά και συνεργάτες τους, παρά την ύπαρξη σχετικής εντολής του Αλέξη Τσίπρα 

Το θέμα είχε λάβει σοβαρές εσωκομματικές διαστάσεις ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 καθώς ένα μεγάλο μέρος των μελών της Κ.Ο. αρνούνται να συμμορφωθούν με την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν καταβάλλουν το 40% της μηνιαίας αποζημίωσης στο κομματικό ταμείο.

Παράλληλα, δεν αποδέχονται να παραχωρήσουν στο κόμμα τούς τρεις από τους πέντε κοινοβουλευτικούς συνεργάτες. Το θέμα είχε συζητηθεί, σε υψηλούς τόνους, στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ όπου, μάλιστα, ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του Γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη και των συγκεκριμένων βουλευτών.

Το όλον ζήτημα έχει πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη μιλάμε για τους μισούς βουλευτές που ανρούνται να συμμορφωθούν, δηλαδή από τους 86 που διαθέτει η Κ.Ο., τουλάχιστον 40 άτομα.

Θυμίζουμε μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας είχε στείλει σχετική επιστολή προς όλους τους βουλευτές, με την οποία τους καλούσε να συμμορφωθούν άμεσα και τους υπενθύμισε ότι όσοι μπήκαν στα ψηφοδέλτια ήταν ενήμεροι και είχαν συμφωνήσει με τις συγκεκριμένες αποφάσεις.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές όχι μόνο δεν έχουν ακόμα συμμορφωθεί, αλλά έγιναν και περισσότεροι από τους αρχικά αντιδρούντες που ήταν τουλάχιστον 20. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται αρκετά ενοχλημένος με το γεγονός, καθώς αντιλαμβάνεται ότι τα ανοιχτά εσωκομματικά μέτωπα δημιουργούν εσωστρέφεια και αποδυναμώνουν τις αντιπολιτευτικές δυνατότητες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι βουλευτές που αντιδρούν ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις απαιτήσεις του κοινοβουλευτισμού, ενώ από την άλλη μεριά - όπως λένε - η περικοπή του 40% των αποδοχών ενός βουλευτή για το κόμμα, δεν συναντάται σε κόμματα του δυτικού κοινοβουλευτισμού, παρά μόνο σε κόμματα προσκολλημένα σε κομμουνιστικές δομές, όπως το ΚΚΕ και παλαιότερα ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.