Τρομοκρατικός τουρισμός;

Newsroom Newsroom

Τρομοκρατικός τουρισμός;

Όποιος είχε την τύχη χθες να ακούσει την καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μαίρη Μπόση, στο ραδιόφωνο του Alpha, θα έβγαλε πολλά συμπεράσματα σχετικά με την δράση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα

«Αυτά τα άτομα όταν δρουν μέσα σε αυτούς τους χώρους, καθοδηγούν, λειτουργούν ως ηγέτες. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οι ηλικίες του, που δίνουν τη διάσταση ότι στον χώρο που κινούνται λειτουργούν μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ο χρόνος που βρίσκονται εντός των οργανώσεων είναι μεγάλος. Αυτή τη φορά είδα μεγαλύτερες ηλικίες, αυτό έχει ενδιαφέρον. Οι συλλήψεις δεν σημαίνουν και πολλά πράγματα για αυτούς, γιατί ανακηρύσσονται ήρωες στον χώρο που κινητοποιούνται».

Και συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε να κάνουμε με πολλά νέα ζητήματα. Τα όπλα και τα εκρηκτικά από πού τα παίρνουν; Το οργανωμένο έγκλημα έχει δώσει ηχηρή παρουσία στον χώρο και με τα δικά τους λεγόμενα γνωρίζουμε ότι συνεργάζονται».

Τροφή για σκέψη τα ερωτήματά της αλλά και το συμπέρασμα ότι υπάρχει «τρομοκρατικός τουρισμός». «Υπάρχει μία κινητικότητα μελών από οργανώσεις της Ευρώπης και των Βαλκανίων στην Ελλάδα, αλλά και αντίστοιχα να πηγαίνουν οι δικοί μας» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Μπόση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved