Τουρκικές προκλήσεις: Ας μην έχουμε αυταπάτες….

Newsroom Newsroom

Τουρκικές προκλήσεις: Ας μην έχουμε αυταπάτες….

Με τους Τούρκους δεν μπορείς να κάνεις Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ας μην έχουμε αυταπάτες

Έχω την αίσθηση ότι αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση.

Πρόσφατα ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε πως Αθήνα στην συνάντηση του Λονδίνου δεν είχε την «ψευδαίσθηση ότι θα τα βρούμε σε όλα και θα φύγουμε ικανοποιημένοι, αλλά είπαμε αυτά που έπρεπε να πούμε».

«Δεν μπορεί να μιλάμε για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και από την άλλη να κάνουν πανσπερμία προκλητικών δηλώσεων και εμπρηστικής ρητορικής… Είναι σαν να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και τρία πίσω, ειδικά με την τουρκολιβυκή συμφωνία που αμφισβητεί ευθέως κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας», παρατήρησε, ακόμη, ο υπουργός.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, σημείωσε ότι «πάσχει» και τόνισε: «Είναι δήλωση προθέσεων των δύο πλευρών προκειμένου να οριοθετηθούν οι θαλασσιές ζώνες τους αλλά δεν νομίζω να κυρωθεί από την λιβυκή Βουλή». Ερωτώμενος για το δημοσίευμα της Yeni Safak σχετικά με ενεργοποίηση πυραύλων S-300 στην Κρήτη, έκανε λόγο για προπαγάνδα και δήλωσε ότι συνεχίζονται, βάσει προγράμματος, όλες οι αμυντικές δραστηριότητες. «Σε μια κυβέρνηση πάντα υπάρχουν και τα ‘γεράκια’ που υιοθετούν και πιο επιθετική γλώσσα. Το ΥΠΕΘΑ δεν είναι περιστερώνας, ούτε πρέπει να δώσει την εντύπωση ότι είναι περιστερώνας. Εκεί θα συναντήσετε και τα ‘γεράκια’, υπάρχουν πολλές γλώσσες, η κυβέρνηση υιοθέτει τις τελικές αποφάσεις και η στρατιωτική ηγεσία ακολουθεί τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια», ξεκαθάρισε.

Ολοκληρώνοντας, σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώνει όλο το βάρος του μεταναστευτικού και έκανε λόγο για μία σειρά μέτρων - όπως καλύτερους ελέγχους, περιπολίες στρατιωτών και αστυνομικών - για την καλύτερη διαχείριση του ζητήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved