BOMBER

Έρευνα MRB: Στους τρεις καλύτερους υπουργούς ο Βασίλης Κικίλιας

Έρευνα MRB: Στους τρεις καλύτερους υπουργούς ο Βασίλης Κικίλιας
INTIME NEWS

Η θέση του υπουργού Υγείας μπορεί να θεωρείται από πολλούς «ηλεκτρική καρέκλα», όμως φαίνεται πως οι «κασσάνδρες» δεν αγγίζουν τον Βασίλη Κικίλια.

Η δημοτικότητά του βρίσκεται στα ύψη, σύμφωνα με την έρευνα της MRB για λογαριασμό του REAL FM. Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας συμπληρώνει την τριάδα των «καλύτερων υπουργών» της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, πίσω από τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Νίκο Δένδια. Με ποσοστό ευνοϊκών γνωμών 30,7% ο υπουργός Υγείας βρίσκεται στην τρίτη θέση στο σύνολο των 22 υπουργών της κυβέρνησης.

Ενδιαφέρον έχει ότι, επίσης στην τρίτη θέση και με παρόμοιο ποσοστό 33,6%, βρίσκεται η υγεία/περίθαλψη ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας. Δεν υπάρχει όμως αντίφαση στις τάσεις που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία.

Ο κόσμος φαίνεται πως εκτιμά τη μάχη που δίνει στο χώρο της υγείας ο Βασίλης Κικίλιας, μέσα σε αντίξοες συνθήκες για τις οποίες δεν ευθύνεται η νυν πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τόσο τον Δεκέμβριο του 2019 όσο και ακριβώς ένα χρόνο πριν, η υγεία θεωρείται σταθερά από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Ελλάδας. Η διαφορά είναι ότι φέτος, ο υπουργός Υγείας κρίνεται θετικά από την κοινή γνώμη. Ακόμα και «τρικλοποδιές» που προέκυψαν, όπως το θέμα των διοικητών των νοσοκομείων, τελικά δεν κλόνισαν την άριστη εικόνα του Υπουργού, με τις ευθύνες να μην καταλογίζονται στο πρόσωπό του.

Έχοντας περάσει με επιτυχία τις δημοσκοπικές εξετάσεις, ο Βασίλης Κικίλιας έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα για τον ίδιο: μπαίνει με επικοινωνιακό προβάδισμα στη «μάχη» του φημολογούμενου ανασχηματισμού στην αρχή του νέου έτους...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις