BOMBER

Ποιους ενοχλούν οι Πασοκογενείς της κυβέρνησης;

Σημαία του ΠΑΣΟΚ
InTime

Αλήθεια ή παραμύθι ότι στη ΝΔ είναι ενοχλημένοι με τα στελέχη που προέρχονται από το αποκαλούμενο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ; Ποιοι και γιατί διοχετεύουν αυτή την δυσαρέσκεια;

Παλιά στο ΠΑΣΟΚ τους έλεγαν «εισοδιστές»… Αυτούς που έμπαιναν στην κυβέρνηση ή στο κόμμα από άλλους πολιτικούς χώρους. Αν και η έννοια του εισοδιστή έχει εξόχως αρνητική χροιά, σήμερα τους αποκαλούν διαφορετικά. Αναφέρομαι βεβαίως στις ταμπέλες που επιχειρούν, ορισμένοι, να βάλουν σε στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αρκετοί στοχοποιούνται με χαρακτηρισμούς όπως «οι ΠΑΣΟΚοι» ή «οι Σημιτικοί» ή «οι εκσυγχρονιστές» και δήθεν δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία. Την δυσφορία επί των συγκεκριμένων συνεργατών του πρωθυπουργού την διακινούν εξωθεσμικά κέντρα που κινούνται πέριξ του αποκαλούμενου «σαμαρικού μπλοκ» και περιξ του λεγόμενου «καραμανλικού μπλοκ»

Στο στόχαστρο αυτών των κέντρων βρίσκονται κατά κύριο λόγο – σε καθημερινή βάση – ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Άκης Σκέρτσος, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Θόδωρος Λιβάνιος, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, αλλά και η Λίνα Μενδώνη.

Βεβαίως αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο ο Καραμανλής, όσο και ο Σαμαράς αποφεύγουν να συνδεθούν με αυτά τα παράκεντρα τα οποία κινούνται στο περιθώριο της πολιτικής. Οι φίλα προσκείμενοι στον Σαμαρά και στον Καραμανλή βουλευτές και υπουργοί μια χαρά συνεργάζονται με τους «εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ».

Η σκληρή κριτική εναντίον των συνεργατών του πρωθυπουργού προέρχεται κατά κύριο λόγο από υπόγειες διαδρομές των Πασοκογενών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι δεν μπορούν να συγκροτήσουν ένα αντίστοιχο μπλοκ στην Προοδευτική Συμμαχία. Βλέπετε το πάλαι ποτέ ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ δεν έχει πλέον «πάγκο».

Προφανώς και στον ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελαν έναν αντι-Πιερρακάκη ή έναν αντι-Λιβάνιο, να μπορέσουν να δομήσουν την διείσδυση στον μεσαίο χώρο… Νεαρούς τεχνοκράτες δηλαδή που να είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και την διακυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να έχουν παρωπίδες του τύπου «δεξιός» ή «αριστερός».

Όλα τα άλλα είναι να’ χαμε να λέγαμε…