BOMBER

O Σοϊλού, ο Γιάσονας και το ανθελληνικό παραλήρημα

O Σοϊλού, ο Γιάσονας και το ανθελληνικό παραλήρημα

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, πήρε την σκυτάλη από τον Χολουσί Ακάρ στις επιθέσεις κατά της Ελλάδας και κατηγόρησε τη Γαλλία, την Γερμανία , τη Σουηδία, την Φινλανδία και την χώρα μας ότι υποθάλπουν τρομοκράτες

Την δεύτερη ημέρα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, ο Σοϊλού κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα, αλλά και την Frontex, ζητώντας μάλιστα την κατάργησή της, για συστηματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο! Ότι ακριβώς είχε πει προχθές αυτός ο λεβέντης, ο… Γιάσονας (Ιάσονας Αποστολόπουλος), ο ακτιβιστής των ΜΚΟ μαζί με τον Στέλιο Κούλογλου μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Για τέτοια επιτυχία μιλάμε.

Βεβαίως πήρε ηχηρή απάντηση από τους Έλληνες βουλευτές. Στη συνεδρίαση μίλησαν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σπήλιος Λιβανός, ο Μανούσος Βολουδάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη. Οι Έλληνες βουλευτές ξεκαθάρισαν ότι δεν γίνονται pushbacks στο Αιγαίο - μάλιστα ο Μανούσος Βολουδάκης είπε ότι αυτές τις καταγγελίες τις έχει εξετάσει η Ε.Ε χωρίς να αποδειχτεί το παραμικρό - ενώ κατηγόρησαν την Άγκυρα ότι εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Τι σημασία έχει όμως; Την καλή δουλειά που δίνει επιχειρήματα στους Τούρκους την κάνουν κάτι ευαίσθητοι ακτιβιστές όπως ο «Γιάσονας» που μάχονται περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των προσφύγων και πιστεύουν ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του… Έχει κατηγορήσει τις ελληνικές αρχές για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων από την Ελλάδα προς την Τουρκία, στο Αιγαίο και προχθές παρουσία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου είπε ότι το ελληνικό λιμενικό τους πετάει στη θάλασσα χωρίς νερό και τροφή: «Οι πρόσφυγες φτάνουν μόνοι τους, ανεξάρτητα στις ελληνικές ακτές. Οι ελληνικές αρχές δεν τους καταγράφουν. Τους κρατάνε σε μυστικά μέρη, κατάσχουν τα υπάρχοντα τους, ως επί το πλείστον κινητά τηλέφωνα και διαβατήρια. Τους μεταφέρουν σε σκάφη του Λιμενικού, τους βάζουν σε φουσκωτά χωρίς μηχανές και εν τέλει τους παρατάνε στην ανοικτή θάλασσα, χωρίς τροφή, νερό ή οποιοδήποτε μέσο για να καλέσουν σε βοήθεια, γιατί τους έχουν πάρει τα τηλέφωνα».

Μπράβο ρε Γιάσονα, πας για σύμβουλος του Ερντογάν σίγουρα. Τι να τον κάνει τον Σοϊλού και τον Ακάρ;

ΥΓ: Το Γιάσονας είναι έμπνευση της στήλης, διότι το Ιάσων είναι πολύ ελληνικό και δεν ταιριάζει καθόλου στον ακτιβιστή.