ΕΘΝΙΚΑ

Νέο επεισόδιο Σοϊλου με Έλληνες βουλευτές: «Πνίγετε μετανάστες, βοηθάτε τρομοκράτες» - Πώς απάντησαν

Νέο επεισόδιο Σοϊλου με Έλληνες βουλευτές: «Πνίγετε μετανάστες, βοηθάτε τρομοκράτες» - Πώς απάντησαν

Δεύτερη μέρα έντασης στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη - Η επίθεση του υπουργού Εσωτερικών στην Ελλάδα και η απάντηση των Ελλήνων βουλευτών.

Στα άκρα και πάλι η ρητορική αντιπαράθεση μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων, με την ένταση να ανέμεσα στις δύο πλευρές να χτυπά... κόκκινο!

Κατά τη δεύτερη μέρα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, έδωσε το παρών και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος σήμερα βρήκε αφορμή να επιτεθεί στη χώρα μας, το ζήτημα του μεταναστευτικού.

Ο γνωστός για τις ακραίες τοποθετήσεις του, Σοιλού, κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα - αλλά και την Frontex, ζητώντας μάλιστα την κατάργησή της - για συστηματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, ενώ επανέφερε τα όσα είχε πει την Τρίτη ο Χολουσί Ακάρ, κάνοντας λόγο για ελληνική βοήθεια στο PKK. Μάλιστα, επιχείρησε να εμπλέξει τη χώρα μας με υπόθαλψη τρομοκρατών, μαζί με τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Όπως και χθες, πήρε ηχηρή απάντηση από τους Έλληνες βουλευτές. Στη συνεδρίαση μίλησαν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σπήλιος Λιβανός, ο Μανούσος Βολουδάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη. Οι Έλληνες βουλευτές ξεκαθάρισαν ότι δεν γίνονται pushbacks στο Αιγαίο - μάλιστα ο Μανούσος Βολουδάκης είπε ότι αυτές τις καταγγελίες τις έχει εξετάσει η Ε.Ε χωρίς να αποδειχτεί το παραμικρό - ενώ κατηγόρησαν την Άγκυρα ότι εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Σε σχέση με τα περί υπόθαλψης τρομοκρατών - και από τη στιγμή που ο Σοϊλού ενέπλεξε μία σειρά χωρών, πέραν της Ελλάδας - οι βουλευτές επισήμαναν στον υπουργό του Ερντογάν ότι παρουσιάζει μία θεωρία συνωμοσίας της Δύσης εναντίον της Τουρκίας, η οποία δεν ισχύει.

«Εμείς θέλουμε την Τουρκία ως εταίρο, με βάση το διεθνές Δίκαιο και αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχετε με εμάς στο ΝΑΤΟ, αν είμαστε μία ομάδα κρατών που υποθάλπουν την τρομοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βολουδάκης.

Σχετικές ειδήσεις