ΕΘΝΙΚΑ

Στα τουρκικά ΜΜΕ η «σκυτάλη» της πρόκλησης: Έκτρωμα να είναι στην Ελλάδα το Καστελόριζο

Στα τουρκικά ΜΜΕ η «σκυτάλη» της πρόκλησης: Έκτρωμα να είναι στην Ελλάδα το Καστελόριζο
Η «μονταζιέρα» της Τουρκίας έπιασε πάλι δουλειά και έβαλε στο στόχαστρο το Καστελόριζο
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Η «μονταζιέρα» της Τουρκίας έπιασε πάλι δουλειά και έβαλε στο στόχαστρο το Καστελόριζο

Την αγαστή συνεργασία ανάμεσα στην μονταζιέρα των τουρκικών ΜΜΕ και στην κυβέρνηση της Άγκυράς επιβεβαιώνουν τα όσα είπε ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet για το Καστελόριζο λίγες ώρες μετά τις παρόμοιου ύφους αναφορές από τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, Oμέρ Τσελίκ.

Από τη μια, δηλαδή, ο Τσελίκ την Τρίτη «έκοβε» λέγοντας για το Καστελόριζο ότι κακώς δεν είναι αποστρατικοποιημένο, και από την άλλη ο Αχμέτ Χακάν της Hurriyet «έραβε» χαρακτηρίζοντας «έκτρωμα» το γεγονός ότι το συγκεκριμένο νησί ανήκει στην Ελλάδα.

Οι αναφορές του Τούρκου δημοσιογράφου έγιναν σε εκπομπή του CNN Turk για την ένταση ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα με τον Χακάν να ακολουθεί τη γραμμή της παραχάραξης του διεθνούς δικαίου και της ιστορίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι το δίκαιο, αν η απόσταση ανάμεσα στις δύο χώρες είναι κοντινή, ορίστε ας χωρισθεί στην μέση» και «κόβοντάς» νοητά το Αιγαίο Πέλαγος στη μέση με το χέρι του.

«Μα τι είναι αυτό; Μπορώ να πάω κολυμπώντας στο Καστελόριζο; Μα δες εδώ. Στην πραγματικότητα το να ανήκει αυτό το νησί στην Ελλάδα είναι ένα έκτρωμα» συνέχισε την ακραία ρητορική του ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Στο παραλήρημά του, την Τρίτη, ο Τσελίκ εκτός από τα περί Καστελόριζου είχε κατηγορήσει την Ελλάδα για προπαγάνδα κατά της Τουρκίας με το επιχείρημα ότι εμπλέκει συνεχώς τρίτες χώρες.

Δεν παρέλειψε να νουθετήσει, μάλιστα, τη χώρα μας ότι κακώς εκλαμβάνει ως απειλή τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Ισχυρίστηκε, τέλος, όπως είχε κάνει νωρίτερα και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ότι όποτε η Άγκυρα καλεί σε διάλογο την Ελλάδα βάσει του διεθνούς δικαίου, η χώρα μας απορρίπτει την πρόταση και κάνει προπαγάνδα μιλώντας για επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον της.

Σχετικές ειδήσεις