BOMBER

Το σχέδιο για την ενέργεια: Μείωση δημόσιου φωτισμού για να χτυπήσει κόκκινο η εγκληματικότητα

Το σχέδιο για την ενέργεια: Μείωση δημόσιου φωτισμού για να χτυπήσει κόκκινο η εγκληματικότητα

Η λύση για εξοικονόμηση ενέργειας βρέθηκε. Θα κλείνουμε το δημόσιο φωτισμό για να μπορούν να «δουλεύουν» ελεύθερα οι εγκληματίες, οι κλέφτες και οι ληστές.

Δυστυχώς δεν είναι κάποιο πρωταπριλιάτικο αστείο. Είναι το ελληνικό σχέδιο για εξοικονόμηση ενέργειας αφού όπως όλα δείχνουν υπάρχει ήδη πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη ροή του φυσικού αερίου. Και ποιο είναι αυτό το σχέδιο; Τα πρώτα φώτα που θα σβήσουν θα είναι των μνημείων.

Ο διακόπτης θα πέφτει στις 3:00 τα ξημερώματα. Θα ακολουθήσει και η μείωση του δημόσιου φωτισμού, με τους δήμους να σβήνουν την παροχή σε μία στις 10 λάμπες. Καταπληκτικό. Θα σβήνουν δηλαδή οι λάμπες στους δρόμους, στα πάρκα, στις γειτονιές την ώρα που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο σε όλα τα αστικά κέντρα!

Προφανώς ο ιθύνων νους αυτής της ιδέας πάει για να σπάσει όλα τα κοντέρ ευρηματικότητας. Δεν θα μπορεί κανείς να κυκλοφορήσει μόλις πέφτει το φως του ήλιου, αφού όλοι θα φοβούνται μην έρθουν αντιμέτωποι με κακοποιά στοιχεία μέσα στην «μαύρη νύχτα». Αφήστε που επειδή ακριβώς δεν θα υπάρχει δημόσιος φωτισμός στις γειτονιές οι κλέφτες και οι ληστές θα μπορούν να δρουν πιο εύκολα και να πραγματοποιούν ανενόχλητοι και «αόρατοι» το… θεάρεστο έργο τους.

Αυτός/οι που το σκέφτηκαν πρέπει αμέσως να λάβουν μέρος ως υποψήφιοι για το βραβείο Νόμπελ. Το καλύτερο βεβαίως σας το κρατάμε για το τέλος. Η Ελλάδα που είναι πλήρως οχυρωμένη και δεν έχει πρόβλημα επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας (σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις των υπευθύνων) θα μπει στη διαδικασία κυλιόμενων διακοπών ρεύματος στα νοικοκυριά.

«Βεβαίως, το ύστατο μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης είναι τα διακοπτόμενα φορτία σε οικιακούς καταναλωτές και άρα σε προστατευόμενους καταναλωτές. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς όταν μαίνεται ένας πόλεμος δίπλα μας», τονίζει στην «Καθημερινής της Κυριακής» ο Κώστας Σκρέκας εξηγώντας ότι με τη στενότητα ενέργειας που υπάρχει στη διεθνή αγορά, ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να προκαλέσει σοβαρή διαταραχή και στον εφοδιασμό και τις τιμές. Ωραιότατα. Δηλαδή θα πληρώνουμε κάθε μήνα 500 και 600 ευρώ και δεν θα έχουμε ρεύμα. Τι πιο ωραίο;