BOMBER

Ποιος βάζει το ερώτημα για τις εκλογές;

Εκλογές, κάλπες
Ποιοι βάζουν τα ερωτήματα για τις εκλογές
Eurokinissi

Τα διλήμματα και τα ερωτήματα για τις εκλογές δεν τα βάζουν ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Ανδρουλάκης

Στα επιτελεία των κομμάτων υπάρχει πάντα η ψευδαίσθηση ότι οι ίδιοι θέτουν το διακύβευμα των εκλογών και στη συνέχεια ο λαός πάει και ψηφίζει με βάση τα διλήμματα που θέτουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Η απάντηση βέβαια που δίνει ο ίδιος ο λαός σε αυτές τις ψευδαισθήσεις των πολιτικών είναι η ακόλουθη: «Κούνια που σας κούναγε». Τα διλήμματα και τα ερωτήματα δεν τα βάζουν ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Ανδρουλάκης, ούτε κανείς άλλος… Ό,τι και να λένε, όσα συνθήματα κι αν σκαρφίζονται, ο λαός στο τέλος ψηφίζει με βάση τις δικές του αγωνίες και τα δικά του προβλήματα από τα οποία το πολιτικό προσωπικό είναι συνήθως πολύ μακριά.

Ξέρετε πότε μαθαίνουν το διακύβευμα οι πολιτικοί; Μετά τις κάλπες. Όταν είναι ήδη πολύ αργά για εκείνους. Βεβαίως μετά τα αποτελέσματα της κάλπης, αρχίζει άλλο… παραμύθι για το «μήνυμα των εκλογών». Εκεί λοιπόν όλοι τους με ύφος περισπούδαστο θα δηλώνουν ότι έλαβαν το μήνυμα του κυρίαρχου λαού και ότι θα φροντίσουν να συνετιστούν και να προσαρμοστούν στις αγωνίες και στα θέλω των πολιτών. Δεκαετίες τώρα το ίδιο κακοπαιγμένο έργο, στο ίδιο θέατρο…

Το έχουμε μάθει απ’ έξω το σενάριο και το τέλος της παράστασης. Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια.