BOMBER

Τραγωδία στα Τέμπη: Μισές αλήθειες και μισά ψέματα...

Τέμπη
Eurokinissi

Στις μεγάλες εθνικές τραγωδίες όπως αυτή στα Τέμπη, η ιστορία έχει αποδείξει ότι δεν μαθαίνουμε ποτέ την αλήθεια.

Το μαχαίρι δεν μπαίνει ποτέ στο κόκαλο, το φως δεν είναι ποτέ άπλετο και οι ευθύνες δεν αποδίδονται ποτέ στους πραγματικά υπεύθυνους.

Μάθαμε ποτέ την αλήθεια για το Σάμινα; Για το τροχαίο δυστύχημα με το πούλμαν που μετέφερε τους μαθητές στα Τέμπη; Έφτασε το μαχαίρι στο κόκαλο για τους νεκρούς στο Μάτι και στη Μάνδρα;

Αντίστοιχες υποθέσεις (όχι ίδιες βεβαίως) σέρνονται για χρόνια ολόκληρα με μισές αλήθειες, μισά ψέματα, με πετσοκομένες κατηγορίες και με ενόχους, οι οποίοι έπεσαν στα μαλακά...

Για να καταλάβετε το μέγεθος της ιλαροτραγωδίας του ελληνικού κράτους, ακόμα δεν έχουν καταφέρει να εξιχνιάσουν τη διαβόητη λίστα με τους 213 παιδόφιλους και παιδεραστές που εμπλέκονται με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό κι από την πρώτη μέρα μας φούσκωσαν τα μυαλά ότι θα δώσουν τη λίστα στη δημοσιότητα, θα μας πουν τα ονόματά τους και διάφορα άλλα τέτοια ψεύδη.

Δεν ξέρω από που προκύπτει η αισιοδοξία ότι σε αυτό το αδιανόητο μακελειό θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν οι διαχρονικά υπεύθυνοι που με την εγκληματική αδιαφορία τους οδήγησαν στο θάνατο τόσο νέα παιδιά.

Το «έλα μωρέ στην Ελλάδα ζούμε» δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι βαθιά ριζωμένη καθεστωτική νοοτροπία...