BOMBER

Ανασχηματισμός – κουρελού με τους… ξεχασμένους της Κεντροαριστεράς

Ανασχηματισμός – κουρελού με τους… ξεχασμένους της Κεντροαριστεράς

Μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και το διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ, ο Αλέξη Τσίπρας αναζητεί τη στρατηγική που θα του επιτρέψει να μείνει στην εξουσία, έως ότου εκείνος κρίνει την κατάλληλη στιγμή για να για να στηθούν οι κάλπες.

 

Γνωρίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή κάτι μπορεί να… στραβώσει, ο πρωθυπουργός εξετάζει όλα τα δεδομένα που θα του προσφέρουν την πλειοψηφία των 151 βουλευτών και θα τον στηρίξουν στα νομοσχέδια που έχει προγραμματίσει να περάσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα έχει στρέψει το βλέμμα του προς το χώρο της Κεντροαριστεράς προκειμένου να δημιουργήσει συμμαχίες οι οποίες θα τον βοηθήσουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις τάσεις που δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπεται με μεγάλη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, πυροδοτούν τα σενάρια για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο ανασχηματισμός, στον οποίο από ότι φαίνεται προτίθεται να προχωρήσει ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης αναμένεται να λάβει τις τελικές του αποφάσεις μετά την επιστροφή του από την Τουρκία.

Το προηγούμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να κάνει άνοιγμα στην Κεντροαριστέρα, ωστόσο όσο κι αν επιχείρησε να βρει κάποιο κορυφαίο στέλεχος από το συγκεκριμένο χώρο απέτυχε παταγωδώς.

Οι περισσότεροι του γύρισαν την πλάτη με αποτέλεσμα το άνοιγμα του να βρει ανταπόκριση σε πρόθυμους γυρολόγους αλλά και άτομα που βρίσκονται εκτός πολιτικής σκηνή εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έτσι σε θέση υπουργού μπορεί να τοποθετηθεί ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να λάβει και ο Νίκος Μπίστης. Οι πληροφορίες θέλουν το Σωτήρη Βαλντέν που προέρχεται από την ανανεωτική αριστερά να «φλερτάρει» με μια από τις θέσεις των υφυπουργών στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ενώ όπως όλα δείχνουν στην κυβέρνηση θα παραμείνουν οι υφυπουργοί Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης Τέρενς Κουίκ και Βασίλης Κόκκαλης.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Η Μεγαλοοικονόμου έσπασε το «εμπάργκο» στον ΣΚΑΪ - «Ας με διαγράψουν»

Σχετικές ειδήσεις