ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Εισβολή Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα: Είναι νέος Αττίλας

Εισβολή Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα: Είναι νέος Αττίλας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις με το δάχτυλο στη σκανδάλη για να δώσουν ακόμα μια δυναμική απάντηση.

Με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος να έχει περάσει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα από τις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας (10/08), έχοντας απλώσει καλώδια και συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία, μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για σαφή εισβολή των Τούρκων σε ελληνικό έδαφος.

Πρόκειται για τον Αττίλα 3 των Τούρκων, αυτή τη φορά όχι στην Κύπρο, αλλά στην Ελλάδα.

Κανονικά, με το που πέρασε το Oruc Reis και τα συνοδευτικά πλοία την γραμμή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας θα έπρεπε η χώρα μας να έχει αντιδράσει δυναμικά. Τι εννοούμε; Ότι έχουν περάσει πολλές ώρες και η Ελλάδα ακόμα καλεί ανά τέταρτο το τουρκικό ερευνητικό να αποχωρήσει.

Προφανώς και δεν λαμβάνει καμία απάντηση, μιας και οι Τούρκοι έχουν αποφασίσει να κάνουν πόλεμο νεύρων στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες κυριολεκτικά είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη και περιμένουν εντολές από την πολιτική ηγεσία.

Το αν και πώς θα αποκλιμακωθεί αυτή η ένταση είναι μέχρι στιγμής άγνωστο. Οι επόμενες ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν αστειεύονται. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Μένει μόνο η πολιτική εντολή για να καταλάβει ο Ερντογάν ότι η Ελλάδα είναι σοβαρό κράτος που σέβεται τον εαυτό του, την ιστορία του και το λαό του και δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητεί την εθνική μας κυριαρχία.

Αν καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου με τον Ερντογάν και πέσουμε στην παγίδα του ανατολίτικου παζαριού, τότε η Ελλάδα θα έχει υποστεί ακόμα έναν οδυνηρό και εξευτελιστικό συμβιβασμό, κυριευμένη και πάλι από φοβικά σύνδρομα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες – Έτοιμες για όλα οι Ένοπλες Δυνάμεις