ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Περίεργα πράγματα: Καταγγελίες για παρενοχλήσεις ανηλίκων από άνδρες της ΔΙΑΣ

Περίεργα πράγματα: Καταγγελίες για παρενοχλήσεις ανηλίκων από άνδρες της ΔΙΑΣ

Εν μέσω καταγγελιών για αστυνομική βία, από τις περίφημες ομάδες ΔΙΑΣ, πληθαίνουν και διάφορες άλλες καταγγελίες περί παρενοχλήσεων… που είναι πολύ σκοτεινές και θα πρέπει να τις δει με προσοχή η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Και για να είμαστε σαφείς. Δεν ξέρουμε με τι κριτήρια και τι εκπαίδευση προσλαμβάνονται τα «πιτσιρίκια» της ΔΙΑΣ των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης, κάποιος όμως πρέπει να δει το θέμα σοβαρά διότι μαθαίνουμε ότι εκτός από τσαμπουκάδες, κάποιοι από αυτούς τους νεαρούς είναι και γύπες, για να μην πούμε κλαρινογαμπροί.

Μαθαίνουμε δηλαδή ότι εν ώρα υπηρεσίας επιδίδονται σε «καμάκι» παρενόχλησης, όχι μόνο σε ενήλικες γυναίκες, αλλά και σε ανήλικες και με πρόσχημα την αστυνομική τους ιδιότητα ζητούν τα προφίλ κοριτσιών στο Facebook και στο Instagram.

Κάτι τέτοιο είναι εξόχως σοβαρό και αποτελεί ποινικό αδίκημα και μάλιστα βαρύτατο. Κανένας αστυνομικός δεν έχει δικαίωμα να ζητά τέτοια προσωπικά δεδομένα από κανέναν πολίτη και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ανήλικα κορίτσια.

Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά ή αν αυτό έχει πάρει διαστάσεις συστηματικές, πάντως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρέπει να ενεργοποιήσει άμεσα τον εσωτερικό έλεγχο.

Τέτοια άτομα δεν έχουν καμία θέση στο Σώμα της Αστυνομίας. Θα το ψάξουμε σε βάθος το θέμα και θα επανέλθουμε…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Ανησυχία για αρνητικό ρεκόρ Μαρτίου – Πάνω από 2.000 καταγράφηκαν τις πρώτες ώρες