ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Δώστε τα ονόματα των δημοσιογράφων που εκπαίδευε το ΔΝΤ!

Δώστε τα ονόματα των δημοσιογράφων που εκπαίδευε το ΔΝΤ!

Την αποκάλυψη την έκανε χθες 15 Ιουνίου 2015, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης στην επιτροπή της Βουλής για το δημόσιο χρέος - Δημοσιογράφοι, «κασκαντέρ», είχαν αναλάβει να προωθούν τις απόψεις του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος. Μόνο που δεν ακούσαμε ονοματεπώνυμα.

Τι αποκάλυψε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ;

Ότι τόσο το Ταμείο, όσο και η Κομισιόν έκαναν «ιδιαίτερα μαθήματα» και... σεμινάρια του ΔΝΤ προς Έλληνες δημοσιογράφους - «διαμορφωτές της κοινής γνώμης».

Όπως αποκάλυψε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ έλληνες δημοσιογράφοι μέσω συγκεκριμένων εταιριών, «εκπαιδεύονταν» για να προβάλλουν αποτελεσματικά τις απόψεις του Ταμείου σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της και τα Μνημόνια.

Το κακό είναι ότι ο κύριος Ρουμελιώτης δεν είπε ονόματα. Ο λαός πρέπει να ξέρει ονόματα και διευθύνσεις.

Ποιοι ήταν αυτοί που λάμβαναν μέρος στα σεμινάρια;

Τι χρήματα έπαιρναν για τη συμμετοχή τους;

Σε ποια μέσα ενημέρωσης εργαζόντουσαν;

Ποια είνα η σημερινή τους περιουσιακή κατάσταση;

Ο Ρουμελιώτης επισήμανε ότι θα μπορούσε η Επιτροπή της Βουλής να ζητήσει επισήμως να της δοθούν τα ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρυ Ρέϊς.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου υιοθέτησε την πρόταση και ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα προκειμένου να πληροφορηθούν όλοι τους δημοσιογράφους που κλήθηκαν και παρακολούθησαν τα «σεμινάρια» του ΔΝΤ.

Ο Ρουμελιώτης ακόμη αναφέρθηκε και σε ομάδα καθηγητών οικονομολόγων οι οποίοι με λυσσαλέο τρόπο και σαθρά επιχειρήματα προσπαθούσαν να πείσουν ότι το χρέος ήταν βιώσιμο. Και αυτήν την κατηγορία ο Ρουμελιώτης την ενέταξε σε εκείνους που υπηρετούσαν σκοπιμότητες των αφεντικών τους.

ΥΓ: Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στη δημοσιότητα τέτοιες πληροφορίες. Και στο παρελθόν έχει γραφτεί ότι έλληνες δημοσιογράφοι μετέβαιναν στο Βερολίνο όπου παρακολουθούσαν σεμινάρια στο πλαίσιο της «ελληνογερμανικής φιλίας». Και για αυτές τις περιπτώσεις δεν μάθαμε ποτέ ονόματα...

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η δικαιοσύνη δεν φαίνεται - προς το παρόν - να ενδιαφέρεται να κινήσει τις διαδικασίες των ερευνών για να διαπιστωθεί η αληθεία των λεγομένων του Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Σχετικές ειδήσεις