ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Γιατρέ μου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως «όλα πάνε καλά» στην Ελλάδα...

Γιατρέ μου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως «όλα πάνε καλά» στην Ελλάδα...

Αυτή η υπέρμετρη αισιοδοξία που επιδεικνύουν κατά καιρούς τα κυβερνητικά αλλά και τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι παροιμιώδης σε σημείο που η αμίμητη ατάκα της Ντένης Μαρκορά «Όλα καλά, πάντα καλά!» από τους «Δύο Ξένους» τείνει να θυμίζει σε όλους πως η λογική από τον παραλογισμό δεν απέχει και πολύ.

Σε μια τέτοια «έκρηξη» ευφορίας ο επανεκλεγείς γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας έδωσε σήμερα, Δευτέρα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τη δική του εκδοχή για το τι πραγματικά συμβαίνει στον «πλανήτη Ελλάδα»: «Το τοπίο στην οικονομία έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, η ανεργία έχει παρουσιάσει μικρή μείωση και το φορολογικό είναι σταθεροποιημένο, δίνοντας σήμα σταθερότητας για τους επενδυτές».

Σταθερότητα κι ανάπτυξη. Δύο λέξεις που εύκολα λέγονται, αλλά δύσκολα υλοποιούνται, κύριε Ρήγα. Αλλά γιατί τόση επιμονή να μας πείσετε για κάτι που δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε εσείς και η κυβέρνησή σας;

Ειλικρινά, σας είναι τόσο δύσκολο να πείτε μια φορά την αλήθεια; Ή σας είναι γενικώς ακατόρθωτο να δείτε από πρώτο χέρι τι συμβαίνει πραγματικά στην οικονομία; Μιλάτε διαρκώς για «ευημερία των αριθμών», αλλά για τους ανθρώπους και τη δική τους ευημερία δεν λέτε λέξη!

Αυτή η διαρκής φαρσοκωμωδία υπό τον τίτλο «Όλα καλά» έχει πλέον μπαγιατέψει. Οι σοβαρές κυβερνήσεις, κύριε γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, σε καιρούς κρίσης, δεν κομπάζουν, αλλά σιωπούν. Πόσο δε μάλλον, όταν οι πολιτικές τους ματώνουν έναν ολόκληρο λαό.

Μη μας χρυσώνετε άλλο το «χάπι της υπέρμετρης χαράς». Φτάνει. Υπάρχει κι ένα όριο και δυστυχώς το έχετε πλέον ξεπεράσει...

ΥΓ.: Μακάρι, κάποτε, να καταλάβετε αυτό που έλεγε ο Μένανδρος (342 - 292 π.Χ.): «Ή λέγε τι σιγής κρείττον ή σιγήν έχε» («Ή λέγε κάτι που αξίζει περισσότερο από τη σιωπή, ή αλλιώς να σιωπάς»).

Σχετικές ειδήσεις