Βρετανική εταιρεία λέει ότι μπορεί να μειώσει το χρόνο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε 6 λεπτά

Βρετανική εταιρεία λέει ότι μπορεί να μειώσει το χρόνο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε 6 λεπτά

Newsbomb

Η φόρτιση ενός ηλεκτρικού μοντέλου είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Μια start up από τη Μεγάλη Βρετανία λέει πως έχει βρει λύση.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Echion Technologies είναι και νεοσύστατη εταιρεία στη Μεγάλη Βρετανία, από αυτές που χαρακτηρίζουμε ως start ups, έχει έδρα το Κέιμπριτζ και ισχυρίζεται πως έχει βρει τον τρόπο να επιταχύνει τη φόρτιση των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα στη χρήση των EVs (Electric Vehicles) για μεγάλα ταξίδια.

Η Echion Technologies λοιπόν έχει αναπτύξει έναν νέο τύπο μπαταρίας στον οποίο ο γραφίτης που χρησιμοποιείται στις συμβατικές έχει αντικατασταθεί από μια άλλη σκόνη η σύσταση της οποίας είναι, αναμενόμενα, μυστική. Η χρήση της μειώνει το χρόνο φόρτισης μιας μπαταρίας σε μόλις 6 λεπτά. Τιμή που ακούγεται με τα ισχύοντα δεδομένα κάτι παραπάνω από επιστημονική φαντασία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πάντα σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία η τεχνολογία της θα είναι έτοιμη για κανονική παραγωγή του χρόνου, ενώ επιφέρει και ένα ακόμα πλεονέκτημα: παρουσιάζει πολύ μικρότερη ευαισθησία στην ανάφλεξη κατά τη φόρτιση, ειδική τη γρήγορη, σε σχέση με τις μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σήμερα κατά κόρον.

Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι μακάρι όλα αυτά να ισχύουν. Έστω και σε μικρότερο βαθμό…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved