ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα Kia Ceed Sportswagon και XCeed θα είναι διαθέσιμα και ως plug-in υβριδικά

Τα Kia Ceed Sportswagon και XCeed θα είναι διαθέσιμα και ως plug-in υβριδικά

Τα πρώτα εξηλεκτρισμένα Ceed έχουν κινητήρα 140 ίππων και μπορούν να κινηθούν καθαρά ηλεκτρικά για περίπου 60 χιλιόμετρα.

Του Γιάννη Σκουφή

Ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής η Kia κάνει ακόμα ένα βήμα για το εξηλεκτρισμό της γκάμας της παρουσιάζοντας τις plug-in υβριδικές εκδόσεις του Ceed Sportwagon αλλά και το ολοκαίνουργιου crossover της, του XCeed.

Και στα δύο ο κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι ένα ατμοσφαιρικός 1.000 κυβικών, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση 44,5 kW. Το κιβώτιο είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη και η συνδυαστική απόδοση του συστήματος πρόωσης, που στην ουσία είναι το ίδιο με αυτό του Hyundai Ioniq PHEV, φτάνει τους 140 ίππους. Που εξασφαλίζουν και ιδιαίτερα καλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 10,8 δεύτερα για το Sportswagon και σε 11,0 δεύτερα για το XCeed).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Η μπαταρία του συστήματος έχει ενεργειακή χωρητικότητα 8,9 kWh και εξασφαλίζει αποκλειστικά ηλεκτρική κίνηση με μηδενικούς ρύπους για έως και 60 χιλιόμετρα. Η παρουσία της μπαταρίας έχει σαν αποτέλεσμα και τη μείωση της χωρητικότητα των πορτμπαγκάζ. Από τα 600 λίτρα στα 437 για το Ceed Sportswagon και από τα 426 λίτρα στα 291 για το XCeed.

Στην πορεία αναμένεται και η αντίστοιχη έκδοση του πεντάθυρου Ceed.