ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μήπως ο κόσμος αρχίζει να κουράζεται από τα SUV;

Μήπως ο κόσμος αρχίζει να κουράζεται από τα SUV;

Το καταναλωτικό κοινό ίσως και να έχει κορεστεί από τα τόσα πολλά SUV που έχουν κατακλύσει την αγορά.

Του Γιάννη Σκουφή

Αυξάνονται οι τοποθετήσεις ειδικών και στελεχών της αγοράς που θεωρούν πως τα SUV έχουν πλέον γίνει τόσα πολλά που αρχίζουν να κουράζουν στο μάτι και να κινδυνεύουν να βγουν εκτός μόδας. Σε αυτούς προστέθηκε τελευταία και ο Michael Simcoe, αρχισχεδιαστής της General Motors, ο οποίος είπε πως οι πελάτες πλέον επιθυμούν πιο χαμηλά και πιο ελκυστικά σχήματα.

Προς το παρόν και ειδικά στην Ευρώπη ένα στα τρία νέα επιβατικά αυτοκίνητα που πωλούνται είναι SUV. Σύμφωνα με τον Michael Simcoe, η τεράστια πλέον γκάμα των SUV έχει φέρει σε αδιέξοδο το σχεδιασμό τους, καθώς θα πρέπει να διαφοροποιούνται και μεταξύ τους. Λογικά λοιπόν θα πρέπει να περιμένουμε μια στροφή σε πιο κομψά και προσεκτικά σχεδιασμένα αμαξώματα, ενώ σιγά σιγά θα μειώνεται και η απόσταση από το έδαφος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Επίσης οι ειδικοί εκτιμούν πως η επιστροφή σε πιο χαμηλά σχήματα θα ενισχυθεί κι άλλο με την ηλεκτροκίνηση, η οποία απαιτεί πιο ελαφριά και πιο αεροδυναμικά αμαξώματα, προκειμένου να εξασφαλίζεται μεγαλύτερη αυτονομία. Πάντα συγκριτικά με τα μεγάλα και βαριά SUV που υστερούν σε ότι αφορά την αεροδυναμική.

Μια από τις κατηγορίες που αναμένεται να επιστρέψει δυναμικά είναι τα σεντάν, τα τετράθυρα με κλασικό αμάξωμα τριών όγκων. Μέχρι τότε βέβαια τα SUV θα εξακολουθούν να πωλούν σα ζεστό ψωμί…