ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το καινούργιο αυτοκίνητο του Πάπα είναι ένα τετρακίνητο Dacia Duster

Το καινούργιο αυτοκίνητο του Πάπα είναι ένα τετρακίνητο Dacia Duster

Ο επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας θα μπορεί από εδώ και στο εξής να μετακινείται με ένα τετρακίνητο Duster.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Πάπας σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα έχει ένα προνόμιο: του κάνουν πολλά δώρα. Για παράδειγμα η Ferrari παλαιότερα του είχε χαρίσει μια Enzo και πιο πρόσφατα η Lamborghini μια σπέσιαλ Huracan, οι οποίες δημοπρατήθηκαν. Μάλιστα η τελευταία είχε ευλογηθεί από τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος έβαλε στο αμάξωμά της και την υπογραφή του, που φυσικά βοήθησε ώστε να βρει καινούργιο ιδιοκτήτη έναντι 700 και πλέον χιλιάδων ευρώ.

Το τελευταίο δώρο που δέχθηκε ήταν από τη Renault και δεν είναι άλλο από ένα ειδικά διασκευασμένο για τις ανάγκες του Ποντίφηκα Dacia Duster, το οποίο κατασκευάστηκε με τη βοήθεια της καροσερίας Romturingia.

Η μετασκευή περιλαμβάνει μείωση της απόστασης από το έδαφος κατά 30 χιλιοστά προκειμένου να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση, καθώς και το προσθαφαιρούμενο γυάλινο πλαίσιο στο πίσω μέρος προκειμένου οι πιστοί να βλέπουν καλύτερα το θρησκευτικό τους ηγέτη και ο ίδιος να είναι ασφαλής.

Η διάταξη είναι πεντάθεσια αλλά ο πίσω πάγκος είναι ειδικά κατασκευασμένος προκειμένου να είναι ιδιαίτερα άνετος, ενώ οι επενδύσεις είναι δερμάτινες.

Το Duster πάντως δεν είναι το πρώτο Dacia που θα χρησιμοποιήσει ο Πάπας, καθώς το 2016 στην επίσκεψή του στην Αρμενία μετακινήθηκε με ένα στάνταρ Logan.