ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Peugeot 208 είναι το «Αυτοκίνητο του 2020» για την Ελλάδα

Το Peugeot 208 είναι το «Αυτοκίνητο του 2020» για την Ελλάδα

Το καινούργιο γαλλικό υπερ- μίνι είναι αυτό που κατέκτησε τελικά τον επίζηλο τίτλο.

 

Του Γιάννη Σκουφή

Όπως και τα προηγούμενα 13 χρόνια έτσι και φέτος οι δημοσιογράφοι του ανεξάρτητου θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για την Ελλάδα επέλεξαν το αυτοκίνητο που κατά τη γνώμη τους ξεχώρισε από αυτά που παρουσιάστηκαν και κυκλοφόρησαν στη χώρα μας τους τελευταίους 12 μήνες.

Φέτος τα 10 αυτοκίνητα από τα οποία έγινε η επιλογή -οι φιναλίστ προέκυψαν και πάλι με ψηφοφορία από 29 συνολικά μοντέλα- ήταν τα Audi A1, Citroen C5 Aircross, DS 3 Crossback, Kia XCeed, Mazda 3, Peugeot 208, Renault Clio, Skoda Scala, Suzuki Jimny, VW T-Cross.

Στη σχετική ψηφοφορία -το newsbomb.gr και ο όμιλος της DPG εκπροσωπείται από τον υπογράφοντα που είναι και ο πρόεδρος του θεσμού- τους περισσότερους βαθμούς, 412 για την ακρίβεια συγκέντρωσε το Peugeot 208. Που ανακηρύχθηκε και «Αυτοκίνητο του 2020» για την Ελλάδα.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε το νέο Kia XCeed και στην τρίτη το Renault Clio

Οι δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού επιλέγουν κάθε χρόνο το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ανάμεσα στα καινούργια αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά το προηγούμενο 12μηνο και τα οποία έχουν οδηγήσει στους ελληνικούς δρόμους, με κριτήρια που αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που συμβάλλει ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη της αυτοκίνησης από τους Έλληνες καταναλωτές.