ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί η Toyota δεν παρουσίασε το μικρό της SUV που βασίζεται στο Yaris;

Γιατί η Toyota δεν παρουσίασε το μικρό της SUV που βασίζεται στο Yaris;

Η ιαπωνική εταιρία βρίσκεται σε τροχιά πλήρους αναμόρφωσης της γκάμας της η οποία θα περιλαμβάνει και ένα εισαγωγικό και οικονομικά προσιτό SUV.

του Γιάννη Σκουφή

Μετά την καινούργια γενιά της Corolla η Toyota έχει ήδη παρουσιάσει το νέο Yaris -και την κορυφαία σπορ έκδοσή του GR με 261 ίππους- που θα είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα από το καλοκαίρι. Ο προγραμματισμός της εταιρείας περιλαμβάνει και ένα μικρό SUV που θα τοποθετείται κάτω από το C-HR προκειμένου να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως τα Nissan Juke, Renault Captur, Peugeot 2008 κ.λπ.

H πρεμιέρα του SUV θα γινόταν στην έκθεση της Γενεύης, η οποία όμως ακυρώθηκε μετά την απόφαση των ελβετικών αρχών να μην διεξάγεται καμία εκδήλωση με πάνω από 1.000 επισκέπτες εξαιτίας του φόβου εξάπλωσης του κοροναϊού.

Κάποιοι κατασκευαστές αποφάσισαν, σε συνεννόηση και με τους διοργανωτές της έκθεσης, να πραγματοποιήσουν διαδικτυακά τις πρεμιέρες των μοντέλων τους. Τα στελέχη της Toyota από την πλευρά τους θεώρησαν πως μια διαδικτυακή πρεμιέρα -και μάλιστα ανάμεσα σε δεκάδες άλλες που έγιναν αυτή την εβδομάδα- δεν θα είχε την ίδια απήχηση και λάμψη με μια πρεμιέρα στην έκθεση.

Έτσι, προτίμησαν να μην αποκαλύψουν καθόλου το νέο τους μοντέλο, κάτι που αναμένεται να γίνει τους επόμενους μήνες. Έτσι και αλλιώς χρόνος υπάρχει πολύς, μιας και το νέο SUV της Toyota, που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της γαλλικής πόλης Βαλενσιέν της Γαλλίας, θα κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρώπης σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα.