ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κορονοϊός: Οι ομάδες της Φόρμουλα 1 μπαίνουν οικειοθελώς σε καραντίνα μέχρι τις 29 Μαρτίου

Κορονοϊός: Οι ομάδες της Φόρμουλα 1 μπαίνουν οικειοθελώς σε καραντίνα μέχρι τις 29 Μαρτίου

Στη Φόρμουλα 1, μετά την ακύρωση των τριών πρώτων Γκραν Πρι, εξετάζουν πότε θα μπορούσε να πέσει η καρό σημαία για την εκκίνηση της φετινής σαιζόν.

Του Γιάννη Σκουφή

Το Γκραν Πρι της Αυστραλίας, που είναι παραδοσιακά αυτό που ανοίγει την εκάστοτε σαιζόν ακυρώθηκε ή πιο σωστά αναβλήθηκε -και για νομικούς λόγους που αφορούν αποζημιώσεις, αν και θα είναι δύσκολο να διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία- λίγες μόνο ώρες πριν πάρουν μπροστά τα υβριδικά συστήματα πρόωσης των μονοθεσίων.

Έτσι οι ομάδες πήραν το δρόμο της επιστροφής στις βάσεις τους, ενώ λίγες ώρες μετά την απόφαση για την Αυστραλία ακολούθησαν ανάλογες αποφάσεις και για τα Γκραν Πρι του Μπαχρέιν και του Βιετνάμ. Από τη στιγμή που το Γκραν Πρι της Κίνας έχει αναβληθεί από το Φεβρουάριο ο πρώτος αγώνας της σαιζόν που θεωρητικά θα μπορούσε να λάβει χώρα είναι το Γκραν Πρι της Ολλανδίας στις 3 Μαΐου. Και λέμε θεωρητικά γιατί αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια μαζική εκδήλωση, λόγω των μέτρων για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού, σε καμία ουσιαστικά χώρα της Ευρώπης.

Έτσι λοιπόν η αρχή του σπορ θα αποφασίσει μέσα στον Απρίλιο τόσο για το Γκραν Πρι της Ολλανδίας όσο και για αυτά της Ισπανίας και του Μόντε Κάρλο. Το τελευταίο που είναι και το πλέον παραδοσιακό είναι και το πλέον προβληματικό, καθώς πρόκειται για ένα σιρκουί πόλης χωρίς μόνιμες εγκαταστάσεις που για την προετοιμασία του απαιτούνται τουλάχιστον 6 εβδομάδες.

Πάντως από την πλευρά των οδηγών θεωρείται πιο ρεαλιστικό ο πρώτος αγώνας της σαιζόν, που δεν είναι απίθανο να επεκταθεί και στο 2021, να είναι το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν στις 7 Ιουνίου.

Οι ομάδες τώρα που επιστρέφουν από την Ιταλία και μετά από την εύρεση θετικού δείγματος κοροναϊού σε συνεργάτη της McLaren -ο οποίος ήλθε σε επαφή και με συναδέλφους του άλλων ομάδων- έχουν αποφασίσει να μπουν οικειοθελώς σε καραντίνα. Αυτό σημαίνει έως και τις 29 Μαρτίου θα απέχουν από την εργασία τους.

Σχετικές ειδήσεις